Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v Berlíně 7:3 a jsou v play off Ligy

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v Lize mistrů na ledě Eisbären Berlín 7:3 a zajistili si s předstihem postup ze skupiny G do play off soutěže. Východočeši utkání rozhodli pěti góly ve třetí třetině. Dvě branky a asistenci si v dresu Mountfieldu připsal obránce Jérémie Blain, gól a dvě nahrávky přidali Aleš Jergl a Kevin Klíma.

"Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Ve třetí třetině jsme měli spoustu energie, vyhráli jsme ji 5:0 a jsme šťastní, že jsme to dokázali," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

Eisbären v sestavě s českým útočníkem Barinkou nastoupili k zápasu jen den po přípraveném utkání s týmem NHL San Jose, kterému podlehli 1:3.

Východočeši byli v první třetině střelecky aktivnější, vypracovali si několik slibných šancí, gólově se ale prosadili domácí. V čase 19:36 otevřel skóre pohotovou dorážkou nejproduktivnější hráč Berlína v LM Boychuk.

Jak se Eisbären vydařil závěr první části, prosadil se i na začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě zvýšil na 2:0 po rychlém protiútoku White. Hradečtí poté přežili první oslabení a následně Veselý také po rychlém protiútoku snížil.

Ve 34. minutě se ale dostal za obranu Mountfieldu Boychuk a překonal Růžičku v hradecké brance potřetí. Hosty dvoubranková ztráta nepoznamenala a dokázali se vrátit do hry. Ještě ve druhé třetině snížil kapitán Smoleňák a ve třetí části obránce Blain dvěma góly posunul český tým do vedení.

Hra úřadujícího německého šampiona se následně zřejmě i kvůli únavě z úterního zápasu proti Sharks rozpadla a Hradec Králové pokračoval v pohodové cestě za výhrou a postupem. Finského brankáře Markkanena překonal střelou zpoza brankové čáry Klíma a následně se trefil i Cingel.

Domácí poté mohli snížit při dvouminutové přesilovce pět na tři, Růžičku ale počtvrté nepřekonali. Naopak hosté se prosadili 52 sekund před koncem v početní výhodě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, Eisbären, Hradec Králové, 2.VERZE, FC Hradec Králové, Hertha BSC Berlin, Jérémie Blain, Liga mistrů UEFA, Eisbären Berlín, Mountfield Hradec Králové, hokejista, San Jose Sharks, Petr Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v Berlíně 7:3 a jsou v play off Ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.