Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Útočné řady extraligových hradeckých Lvů vyztuží dva noví hráči

Hradečtí hokejisté mají dvě nové posily. K týmu Lvů se připojí finský reprezentant Ahti Oksanen a slovenský reprezentant Patrik Lamper. Oba útočníci si vyzkoušeli KHL a teď se budou chtít prosadit i v extraligových zápasech. Příští týden v pondělí vyjedou s ostatními hráči na led.

Ahti Oksanen a Patrik Lamper nemají společnou jen vášeň pro hokej. Oba se narodili ve stejný den 10.3.1993.

Osmadvacetiletý finský forvard Ahti Oksanen působil pět let v zámoří, poté odehrál čtyři sezóny doma, kde bodoval v nejvyšší soutěži. V roce 2019 oblékal dres Jokeritu v KHL. Naposledy hrál za KooKoo. Tady nasbíral v celkem 53 zápasech 48 bodů a byl také asistentem kapitána.

„Delší dobu jsme chtěli získat zkušeného, silného a produktivního útočníka, což se nám angažováním Ahtiho povedlo. Pevně věřím, že naváže na svoji velmi dobrou produktivitu v předchozích sezónách a stane se jedním z klíčových hráčů našeho mužstva,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček.

V týmu východočechů jsou už zahraniční hráči Henri Kiviaho, Graeme McCormack a Christophe Lalancette. 

Útočné řady posílil také rodák z Banské Bystrice Patrik Lamper. Celou svoji prozatimní kariéru strávil na Slovensku, kde hrál za Berany nebo bratislavský Slovan v KHL. Lamper se také účastnil olympijských her v Jižní Koreji. 

„Patrik je velmi zkušený, poctivý a pracovitý hráč, který by měl zapadnout do našeho nového systému a zvýšit tak konkurenci v útočných řadách,“ pokračuje Aleš Kmoníček. „Oba dva hráči začnou svoje působení v Hradci Králové absolvováním zdravotní prohlídky a fyzických testů, 19. července by měli společně s kompletním kádrem vyjet na led,“ doplňuje Kmoníček.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Mountfield HK

Štítky hokej, Hradec Králové, Lvi, nováčci, smlouva, podpis, Slovensko, Finsko, Patrik Lamper, Ahti Oksanen, Kontinentální hokejová liga, Aleš Kmoníček, Jokerit Helsinky, KooKoo, olympijské hry, Mountfield Hradec Králové, Henri Kiviaho, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočné řady extraligových hradeckých Lvů vyztuží dva noví hráči  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.