Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po měsíci startuje opět hokejová extraliga a nejvyšší fotbalové soutěže. Hradečtí Votroci dnes jedou do Třince

Mnozí hokejisté i fotbalisté se konečně dočkali. Ministerstvo zdravotnictví schválilo výjimku pro pořádání extraligy a pro zahájení utkání dvou nejvyšších fotbalových soutěží. Jsou jimi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA a FORTUNA:LIGA. Zatímco hradečtí Lvi si na zápas budou muset počkat do pondělí, fotbaloví Votroci vyráží už dnes do Třince.

Votroci sehráli své poslední utkání v pátek 9. října, když porazili ve 3. kole MOL Cupu prvoligovou Příbram v prodloužení. Po měsíční koronavirové přestávce dnes nastoupí do sedmého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na trávníku v Třinci. V souladu s podmínkami ministerstva se hraje bez diváků.  

„Bylo to dlouhé. Sice trénujeme, ale zápas to nenahradí. V týdnu pracujeme, ale v podstatě nevíme proč, nemá to žádné vyvrcholení v podobě utkání o víkendu. Bylo to zdlouhavé, nikdo nic nevěděl...“ popsal měsíční pauzu kapitán Adam Vlkanova.

Opětovné nastoupení do soutěže bude zajímavé pro všechny týmy. Na rozdíl od jarní nucené pauzy, naskočí všichni na hřiště bez možnosti sehrání přípravného zápasu. „Vletíme do toho rovnýma nohama. Pro všechny týmy to ale bylo stejné, nikdo nebyl zvýhodněný. Jsme na stejné výchozí pozici, co se týče nerozehranosti,“ říká hlavní trenér Votroků Zdenko Frťala. Kouč zároveň dodává, že všichni soupeři budou po tak dlouhé pauze navzájem nečitelní.

U Třince to platí dvojnásob. Votroci ale ví, do čeho jdou a připraví se tak, aby byli úspěšní. Výkop je naplánován dnes ve 14:00. Podrobné zpravodajství přinese klub svým fanouškům na svém webu a na sociálních sítích.

Dneškem se vrací na led i hokejisté extraligy

Soutěž dnes začne čtyřmi zápasy. Všechny týmy se do Tipsport extraligy zapojí v pondělí, kdy se odehraje kompletní 15. kolo. Stejně jako tomu je u nejvyšších fotbalových soutěží, také extraliga může pokračovat za předpokladu dodržení přísných hygienických opatření.

„Vzhledem k současné situaci nebyla jednání jednoduchá, ale s výsledkem jsem spokojen, neboť umožňuje restart nejvyšší soutěže. Chci poděkovat vládě, zástupcům ministerstva zdravotnictví a zvlášť Milanu Hniličkovi za úsilí, které hledání smysluplného řešení věnovali. Pomohli tak nejen hokeji, ale sportu a sportovním fanouškům vůbec," řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Všichni hráči, rozhodčí a členové realizačních týmů budou muset povinně absolvovat před utkáním vyšetření na covid-19. Vyšetření nesmí být starší dvou dnů s tím, že v případě, že klub sehraje během kalendářního týdne tři a více utkání, stačí testovat v pondělí a ve čtvrtek.

Povinné vyšetření metodou RT-PCR se nevztahuje na osoby, které koronavirus prodělaly, nemají klinické příznaky, prošly předepsanou karanténou a od jejichž prvního pozitivního výsledku testu neuplynulo více než 90 dní.

I v extralize se bude hrát vez diváků v hledištích. Počet osob přítomných na zimním stadionu nesmí při utkání přesáhnout 200. Osobám, které vstoupí do areálu bude změřena teplota a pořadatelům vyplní formulář pro případnou kontrolu ze strany zdravotnických institucí.

Všichni v hale - s výjimkou hráčů a rozhodčích při tréninku a v průběhu utkání - musejí nosit roušky nebo respirátory. „Buďme zodpovědní i mimo zimní stadiony,aby se situace zlepšovala a k hokeji se co nejdříve mohly vrátit také další kluby a zejména mládež," nabádal Král.

Dnešní extraligový restart obstarají dohrávaná utkání Třinec - Brno, Litvínov - Plzeň, České Budějovice - Karlovy Vary a Sparta - Pardubice. Nejvyšší soutěž se hrála naposledy 11. října, poté byly z rozhodnutí vlády přerušeny všechny profesionální soutěže v Česku.

Lvi nastoupí do zápasu v pondělí 9. listopadu. Od půl šesté večer vyjedou na led v Ostravar Aréně proti Vítkovicím.

Hokejisté nemohli v minulých týdnech ani trénovat v halách. Omezení přípravy na krytých sportovištích skončilo tento týden ve středu. Kluby proto trénovaly do té doby v zahraničí nebo na nekryté ploše v Dobříši. Tak tomu bylo i u hokejistů hradeckého Mountfieldu.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Mountfield HK, extraliga, FORTUNA: NÁRDONÍ LIGA, FORTUNA:LIGA, ministerstvo zdravotnictví, povolení. start, HC Oceláři Třinec, fotbalový turnaj, Extraliga ledního hokeje, hokejista, 2. česká fotbalová liga, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, 1. č

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po měsíci startuje opět hokejová extraliga a nejvyšší fotbalové soutěže. Hradečtí Votroci dnes jedou do Třince  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.