Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové otevřel výběrové řízení na firmu, která postaví fotbalový stadion

Odedneška se mohou hlásit firmy, které mají zájem postavit v Hradci Králové fotbalový stadion. Město v pátek odpoledne otevřelo výběrové řízení. Společnosti se mohou hlásit do 5. října. Do poloviny října by měla radnice znát výtěže soutěže.

„Současně bude na vše dohlížet komise, ve které jsou zastoupeny všechny zastupitelské kluby, které o to projevily zájem, svého člena nominoval i samotný fotbalový klub. To jsou ostatně některé z požadavků opozice, které se podařilo do zadávacích podmínek doplnit těsně před projednáním v zastupitelstvu,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Výběrové řízení zastupitelstvo města rozdělilo do několika částí. V první části budou účastníci podávat žádosti o účast, ve kterých prokážou splnění kvalifikací. „V dalším kole budou účastníci, kteří splnili kvalifikační podmínky, vyzváni, aby podali předběžné nabídky. Zde již dávají konkrétní návrh plnění, údaje ke kritériím hodnocení a takzvané předběžné nabídky,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Až poté budou zájemci podávat konkrétní a finální nabídky.

Firma bude muset dodržet přísné podmínky

Firmy, které se přihlásí do výběrového řízení musí splnit několik podstatných kritérií. „Celková nabídnutá cena bude mít váhu 40 procent, funkčnost stadionu 25 procent a architektonický návrh 20 procent. Kritéria zkušenosti hlavního projektanta, manažera projektu a hlavního stavbyvedoucího budou mít po pěti procentech,“ vysvětluje mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Vybraná firma bude muset nový sportovní stánek postavit metodou desing and buil. To znamená, že ještě před samotnou stavbou bude muset upravit projekt tak, aby se stavba vešla do stanového rozpočtu a splňovala podmínky, které schválilo zastupitelstvo.

Stadion musí splňovat parametry pro kategorii UEFA 4 pro mezinárodní utkání a pro udělení licence naší nejvyšší fotbalové soutěže, bude mít kapacitu nejméně 8 tisíc zastřešených míst a zároveň umožní jiné využití než pouze pro fotbalová utkání. Stožáry osvětlení budou mít pro Hradec typický tvar lízátek. Maximální nabídková cena v soutěži je pak 573 milionů korun bez DPH.

 „Nyní, když se nám podařilo schválit vypsání výběrového řízení, máme zase větší šanci na to získat důležitou dotaci od Národní sportovní agentury ve výši až 150 milionů korun,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová (ANO 2011).

O termínech kolaudace samotného fotbalového stadionu v Hradci Králové je předčasné mluvit. Radnice však věří, že se vše podaří do dvou let od podpisu smlouvy.

Ohodnoť článek

Foto FC HK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, výběrové řízení, radnice, magistrát, soutěž, firma, stavba, sport, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, UEFA, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové otevřel výběrové řízení na firmu, která postaví fotbalový stadion  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.