Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí Votroci jedou do Jihlavy, sektor pro hosty bude otevřený

Navázat na domácí výhru s Vlašimí budou chtít Votroci v neděli večer, kdy se utkají s Vysočinou Jihlava. Ta skončila v uplynulém ročníku na pátém místě, o pět bodů za Hradcem, ovšem přes léto došlo v Jiráskově ulici k mnohým změnám.

Místo Radima Kučery Aleš Křeček, Lukáš Vaculík nikoli s kapitánskou páskou, ale v saku. To jsou jen dvě z řady proměn, kterými prošla během letní pauzy Jihlava – Jiráskovu ulici opustili i Mohamed Tijani, Jan Javůrek, Rajmund Mikuš, Lukáš Zoubele nebo Filip Novotný, který přišel Pod Lízátka. „Jihlava je pro nás trochu neznámá. Došlo k obměně realizačního týmu, odešlo i dost zkušených hráčů. Z těch tam zůstali vlastně jen Lacko a Klobása. Nový realizační tým si přivedl nové hráče“ konstatuje hradecký hlavní trenér Zdenko Frťala.

Sledování soupeře mu ztížila i skutečnost, že první zápas Vysočiny ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE byl odložen. Jihlava se měla v premiéře utkat s Chrudimí, ovšem koronavirus toto utkání přesunul až do nadcházející reprezentační pauzy. Přesto náš nedělní soupeř jeden ostrý zápas stihl – ve středu porazil v prvním kole MOL Cupu Starou Říši 4:1. „Je to trochu návrat v čase,“ připomíná Frťala, že Jihlava i Hradec musely na začátku nové sezony najet opět na režim středa – neděle, který si vyzkoušely v závěru minulé sezony.

Votroci ve středu zvládli vstup do ligy, doma porazili Vlašim 1:0. Nikdo si z tohoto zápasu neodnesl žádné zranění, takže v Jihlavě bude mít hradecký kouč k dispozici stejnou nominaci jako před ligovým debutem. A věří, že tříbodový zisk na startu jeho svěřence povzbudil. „Každé vítězství je důležité pro sebevědomí, i 1:0 je cenný výsledek,“ vrací se k průběhu zápasu, v němž si Hradečtí vypracovali množství šancí, ovšem o výhře rozhodla jediná trefa.

Utkání v Jihlavě začíná dnes v 17:00. Domácí klub otevře i sektor pro hostující fanoušky, v něm budou platit stejná opatření jako na ostatních místech stadionu.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/fchradec | Zdroj fchk.cz

Štítky fotbal, Hradec Králové, Votroci, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, Jihlava, utkání, Kraj Vysočina, Vlašim, Zdenko Frťala, Mohamed Tijani, Jan Javůrek, Rajmund Mikuš, Lukáš Zoubele, Filip Novotný, 2. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Votroci jedou do Jihlavy, sektor pro hosty bude otevřený  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.