Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní příprava skončila. Hradečtí Votroci odstartují sezonu Fortuna národní ligy proti Vlašimi

Dnešním dnem startuje velká bitva, na jejímž konci se dostane jen jeden tým do nejvyšší fotbalové soutěže. Celek z Hradce Králové se představí po třech letech v prvním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím trávníku. Na Malšovickém stadionu vyzve od 17. hodin Vlašim.

Hlavní trenér hradeckých fotbalistů čeká od svých svěřenců fotbalovost. Do zápasu jdou pozitivně naladěni. V průběhu letní přípravy ani v utkání prvního kola MOL Cupu neinkasovali a všechny zápasy vyhráli.

„Příprava je jedna věc, ale mistrovské utkání bude mít jiný náboj. Je to první kolo, oba týmy se budou seznamovat se systémem i novými hráči,“ řekl pro klubový web hlavní trenér Zdenko Frťala.

Kouč bude mít k dispozici kompletní kádr. Sáhnout tak může i po někom ze čtyř letních posil. „I v přípravných utkáních bylo na klucích vidět, že každý, kdo nastoupil, se snažil maximálně ukázat svoje kvality. Pro nás trenéry je o to složitější určit základní sestavu,“ řekl Frťala.

Tým soupeře prošel také změnami. Jednou z nich je hostování talentovaného hradeckého útočníka Filipa Firbachera. Navzdory obvyklé praxi může v prvním kole proti Hradci Králové nastoupit. „Chceme, aby Fíra víc hrál a aby nastupoval ve druhé lize. Po dvou letech v áčku je pro něj ČFL málo. Využili jsme příležitost a jsem rád, že také on k tomu přistoupil tak, že nechce vysedávat na lavičce, ale chce se v jiném druholigovém klubu poprat o místo v sestavě,“ vysvětluje mladíkovo hostování Frťala.

Votroci měli s Vlašimí v minulé sezóně slušnou bilanci. Svého soupeře dokázali porazit na jeho i svém trávníku. Na to budou chtít hráči navázat i na začátku nové sezony.

Výkop na Malšovickém stadionu pod lízátky je v plánu v 17:00.

Do FORTUNA:LIGY bude moci v letošním ročníku jen vítěz. Baráž se totiž nehraje. Ve druhé lize bude o vstupenku mezi elitu usilovat poprvé pouze čtrnáct týmů. Prvních dvanáct kol se odehraje v průběhu podzimu, zbývajících čtrnáct na jaře.

Ohodnoť článek

Foto twitter.com/FCHradec

Štítky fotbal, Hradec Králové, Votroci, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, utkání, Vlašim, Malšovický stadion, FC Hradec Králové, 2. česká fotbalová liga, Zdenko Frťala, trenér, MOL Cup, 1. česká fotbalová liga, Česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní příprava skončila. Hradečtí Votroci odstartují sezonu Fortuna národní ligy proti Vlašimi  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.