Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odchovanec hradeckého fotbalu s tureckým jménem si vyslechl při utkání rasistické narážky. Jeden z fanoušků ho označil za teroristu

Teprve dvaadvacetiletý rozhodčí Varol Ikizgül, který pochází z Hradce Králové, si vyslechl řadu vulgarit a rasistických urážek při fotbalovém zápase v nižší soutěži mezi Veverskou Bítýškou a Kobeřicemi. Na Brněnsku si odpískal svoji premiéru I. B třídy po roční pauze. Na utkání rozhodně nezapomene.

Ikizgül, který působil v posledních letech jako brankář i v hradecké juniorce, schytal rasistické urážky, když řídil fotbalové utkání mezi Veverskou Bítýškou a Kobeřicemi. O poločasové přestávce se do něj pustil jeden z fanoušků, který neunesl vyloučení svého syna.

„Ty Turku zasr***, ty tady nemáš co dělat v týhle republice. Zmr* islámskej, běž si propagovat ten svůj islamismus někam jinam, teroristo, islamisto. Ty bys nás tady postřílel, ty seš toho schopnej. Tak dělej, narvi mi ji, ty zmr… muslimskej,“ je uvedeno v zápise z víkendového utkání.

Muž napadl slovně mladého sudího i po utkání. Podle informací deníku N se začala případem zabývat i policie. Muži ale hrozí také trest od Fotbalové asociace ČR, jejímž je členem. Jeho slova odsoudil i generální sekretář asociace Jan Pauly.

Rozhodčí uvedl na svém facebookovém profilu, že zažil něco, s čím se za celý svůj život nesetkal. „Narodil jsem se v ČR, moje mamka je Češka a nikdy mě ani nikdo nijak odlišně nebral, tudíž to pro mě byla velmi náročná situace po psychické stránce a dalo mi zabrat abych se udržel. Ikdyž mě všichni moc dobře znáte, tak ještě jednou připomínám, že opravdu nejsem terorista, dokonce nejsem ani muslim. A už vůbec nedokážu pochopit názor člověka, kterej islám automaticky ztotožňuje s terorismem, nebo nějakou radikální islamistickou organizací,“ napsal Ikizgül.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky nadávky, vulgarismus, fotbal, nižší soutěž, Varol Ikizgül, Veverská Bítýška, FC Hradec Králové, Brněnsko, Jan Pauly, Fotbalová asociace České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchovanec hradeckého fotbalu s tureckým jménem si vyslechl při utkání rasistické narážky. Jeden z fanoušků ho označil za teroristu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.