Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Baroš končí s fotbalem, kvůli achilovkám už nemůže hrát

Fotbalista Milan Baroš po této sezoně ukončí v 38 letech aktivní kariéru. Kapitán Baníku, vítěz Ligy mistrů z roku 2005 a druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace to dnes oznámil na tiskové konferenci v Ostravě. Důvodem jsou chronické zdravotní problémy, které ho v posledních měsících provázejí.

Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004, na němž s českou reprezentací došel do semifinále, měl v posledních sezonách opakované problémy s achilovkou a lýtkovým svalem. Ty mu znemožňovaly hrát i trénovat.

"Hlava by chtěla, ale tělo už řeklo stop. Ty zdravotní problémy se se mnou táhnou už dlouho a tělo nefunguje tak, jak jsem byl v kariéře zvyklý a jak bych to potřeboval. Hlavně achilovky mě bolí tak, že už nemůžu hrát ani trénovat," řekl Milan Baroš, spolu s Vladimírem Šmicerem první český vítěz Ligy mistrů v barvách Liverpoolu.

Odchovanec Baníku, který za něj v roce 2001 dostal od Liverpoolu přibližně 180 milionů korun, ještě odehraje poslední zápasy aktuální sezony. Pak si chce od fotbalu odpočinout. "Potřebuju si odpočinout, budu s rodinou a věcem nechám volný průběh. Nějaké nabídky i své představy, co bych chtěl dále dělat, mám, ale čas mě netlačí," řekl Baroš.

Rodák z Vigantic je s 41 góly po Janu Kollerovi druhým nejlepším střelcem české reprezentace. Zazářil hlavně na Euru 2004, kde byl s pěti brankami nejlepším střelcem turnaje. Z tehdejšího týmu tak po Barošově rozloučení zůstane ve vrcholovém fotbalu už jen jablonecký kapitán Tomáš Hübschman.

Rok poté vyhrál Baroš s Liverpoolem Ligu mistrů, pak působil také v Aston Ville, Portsmouthu, Lyonu, Galatasarayi Istanbul a Antalayasporu. V české lize vedle Baníku oblékal dres Liberce a Mladé Boleslavi, celkem v nejvyšší domácí soutěži odehrál 202 zápasů a dal 56 gólů. V reprezentaci sehrál 93 utkání a vstřelil 41 branek.

"Věděl jsem, že to jednou přijde. Měl jsem ty myšlenky už vloni v létě, ale pořád jsem to ještě nějak protahoval. Ale na podzim jsem byl už více zraněný než zdravý a pokračovalo to hned v zimní přípravě. Nějak to k tomu konci samospádem směřovalo. Než bych o tom přemýšlel, tak to k tomu tím zdravotním stavem dospělo," prohlásil Baroš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: I Love Galatasaray

Štítky Mila Baroš, sport, fotbal, kariéra, novinka, Baník, šlacha, zranění, Milan Baroš, FC Baník Ostrava, Liga mistrů UEFA, Česká fotbalová reprezentace, Liverpool FC, Evropa, Vladimír Šmicer, Galatasaray SK, Olympique Lyonnais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baroš končí s fotbalem, kvůli achilovkám už nemůže hrát  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.