Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec už má správce stavby fotbalového stadionu. V červnu chce město vypsat výběrové řízení na firmu, která stadion postaví

Příprava na stavbu fotbalového stadionu jde podle plánu. Městskou radou byl schválen už i výsledek výběrového řízení na správce stavby. Za 7,8 milionu korun bez DPH bude firma provádět kontrolu zadávací dokumentace a požadavků města. Zároveň bude plnit funkci technického dozoru a koordinační činnosti při stavbě stadionu.

„Předpokládali jsme, že ke schválení výběru správce stavby multifunkčního fotbalového stadionu dojde během dubna, což se podařilo. Znamená to tedy, že postupujeme v této věci podle plánu. Správce stavby bude provádět kontrolu zadávací dokumentace včetně požadavků města. Zároveň bude vykonávat činnosti technického dozoru stavebníka (TDS) a koordinátora bezpečnosti ochrany a zdraví při práci (BOZP),“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Aktuálně běží zákonná lhůta na podání námitek. Teprve pak bude možné podepsat s vysoutěženou firmou smlouvu.   

V současné době město pracuje i na zadávacích podmínkách stavby multifunkčního fotbalového stadionu, aby mohlo být vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby. „Stále počítáme se stavbou metodou design and build a s vícekolovým zadávacím řízením, ve kterém budou dodavatelé nejprve podávat žádosti o účast, kterými prokáží splnění kvalifikace. Dále pak tito kvalifikovaní dodavatelé budou následně podávat předběžné nabídky, o kterých se může v rámci jednacího řízení s uveřejněním jednat. V závěru zadávacího řízení budou podávány konečné nabídky, na základě kterých bude vybrán dodavatel k uzavření smlouvy. Doufám, že pokud vše půjde podle našich předpokladů, tak začátkem června bychom mohli výběrové řízení vypisovat. Na termíny může mít vliv ale spousta věcí, v tuto chvíli i současná situace ohledně koronaviru,“ doplnil náměstek Bláha.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto fchk.cz

Štítky fotbalový stadion, Hradec Králové, správce, výběrové řízení, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec už má správce stavby fotbalového stadionu. V červnu chce město vypsat výběrové řízení na firmu, která stadion postaví  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.