Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradecká fotbalová naděje na konec podzimu. Votroci vyloupili pražskou Julisku

V televizním duelu na obrazovkách ČT sport se v sobotu dopoledne hradečtí fotbalisté rozloučili s podzimní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Ta se pro ně v posledních týdnech nevyvíjela tak optimálně, jalo ze samotného začátku, o to více cennější je pro ně vítězství na závěr první poloviny sezony na hřišti pražské Dukly, která v souboji měla platit za mírného favorita. Hradečtí tak přezimují na páté příčce, bod za druhou barážovou pozicí.

Ke třem bodům vedl už i skvělý začátek, když se Hradec dostal hned ve druhé minutě k velkému závaru ve vápně Dukly, kde se nakonec dokázal nejlépe zorientovat dokonce defenzivní Otto Urma, který poslal hosty do vedení. Hned pět minut na to se mohli Východočeši dostat ještě do lukrativnější pozice, Erik Prekop ale po přímém kopu hlavičkoval pouze do břevna domácí svatyně. 

Tlak Votroků se stupňoval a po dalších šancích se už hosté pomalu mohli bát, aby je promarněné situaci nemrzely. Stejně tak tomu bylo, když Vlkanova nahrál při mírném úniku dvou hráčů na brankáře ještě na Urmu, který ale nastřelil míč tentokrát pouze do gólmana. Vše se změnilo až ve druhém poločase, když v 54. minutě dostal dlouhý centr před vápno právě Adam Vlkanova, jenž nakonec dokázal přelstít podstatě tři hráče domácích a dalekonosnou střelou následně poslat hosty už do vedení 2:0.

Dukla se pak vrátila do hry, když dvacet minut před uplynutím řádné hrací hry zcela propadla defenziva Hradce, z čehož tak vyplynula hodně hladká branka z kopačky Dominika Preislera. 

Domácí, kteří byli pochopitelně rázem pokropeni živou vodou, si svoji největší příležitost na vyrovnání schovali až do samotné poslední chvíle. Brankář Ottmar skvěle zasáhl nejprve proti nepříjemné střele, z branky ale musel vyběhnout, takže se odkryl prostor ještě pro koncovku Filipa Haška. Ten ale branku netrefil a slavili tak Hradečtí!

FK Dukla Praha vs. FC Hradec Králové 1:2 (0:1)   
Branky: 70. Preisler – 2. Urma, 54. Vlkanova

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky FC Hradec Králové, FK Dukla Praha, Fortuna národní liga, Votroci, Juliska, 2. česká fotbalová liga, ČT sport, Adam Vlkanova, Dominik Preisler, Otto Urma, Erik Prekop, Filip Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká fotbalová naděje na konec podzimu. Votroci vyloupili pražskou Julisku  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.