Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bez pětice hráčů základní sestavy to nešlo. Votroci doma padli s Prostějovem

13. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se odehrálo také na Malšovickém stadionu. K domácímu Hradci Králové přicestoval Prostějov, který se nachází až ve druhé polovině tabulky, kdežto Hradečtí útočili na třetí místo. V základní sestavě jim však vlivem žlutých karet a zranění chyběla hned pětice hráčů, čehož Prostějovští do posledního puntíku využili!

Postavení v tabulce sice do role favoritů pasovalo Hradec, tomu však směrem dopředu chyběla potřebná zkušenost, a tak po nezáživných úvodních minutách z obou stran došlo na změnu skóre ze strany hostů. Patrik Slaměna pronikl ve 12. minutě do velkého vápna, kde si jeho pokus na přední tyč tečoval do vlastní sítě bránící Jan Kvída - 0:1.

Votroci se v dalším pokračování prvního poločasu směrem dopředu trápili, Prostějov naopak zvolil hned ryze defenzivní taktiku, což domácím jejich pozici ještě více zkomplikovalo. Do druhého poločasu tak Východočeši museli něco změnit, proto střídáním podpořili své útočné řady. 

První minuty druhého pokračování tak patřily Hradci, jenomže všechny jeho plány vzaly za své, když domácí zapomněli na zadní vrátka, respektive pokrýt na pravé straně vápna úplně volného Jakuba Rolince, který se bezpečně prosadil střelou na zadní tyč - 0:2.

Kristian Zbrožek pak sice snížil z nařízeného pokutového kopu na 1:2 a větší šance na zvrat pro Hradecké mohla přijít poté, co obdržel druhou žlutou kartu hostující David Píchal, což znamenalo, že Prostějov dohrával poslední čtvrt hodinu o deseti. Východočeši se ale k potřebnému tlaku dostali až v posledních chvílích zápasu, což bylo už pozdě. Tři body tak putovaly domů společně s hosty!

FC Hradec Králové vs. 1. SK Prostějov 1:2 (0:1)
Branky
: 70. Zbrožek (pen.) – 12. Kvída (vla.), 54. Rolinc

Autoři | Foto fchk.cz

Štítky FC Hradec Králové, 1.SK Prostějov, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, Votroci, 1. SK Prostějov, 2. česká fotbalová liga

Bez pětice hráčů základní sestavy to nešlo. Votroci doma padli s Prostějovem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.