Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Votroci v Brně v závěru sahali po bodech, rozhodli ale nakonec domácí

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA pokračuje tento víkend svým 10. kolem, které se pro Hradec Králové odehrálo na hřišti brněnské Zbrojovky. Ta zatím nezažívá příliš povedený vstup do nové sezony, kdežto Východočeši se drželi před utkání na třetím místě v tabulce. To však už platit nebude, jelikož především závěr duelu rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou u Zbrojovky.

Hradečtí vstoupili do zápasu lépe a vpředu byli vidět. Nejprve ale Šípek v dobré příležitosti netrefil balon a zanedlouho hlavičkoval Martinec těsně vedle tyčky. A tak se o slovo přihlásil také domácí tým, jenž byl hned i úspěšný. Ondřej Vaněk se dostal v hraniční ofsajdové situaci do samostatného úniku, který završil brankou - 1:0.

Vaněk následně skóroval podruhé, ovšem tentokrát už mu byl skutečný ofsajd odmáván. Na situaci Votroků to ale mnohé nezměnilo, snad jen to, že jejich šance do druhého poločasu stále ještě mohou živit klidně i tříbodovou koncovku. 

Druhý poločas nejprve přinesl další šanci Vaňka, kterého tentokrát vychytal brankář Ottmar, jenž následně sledoval už radost svých spoluhráčů z vyrovnání. To ale neplatilo dlouho, protože i tato situace vzešla z ofsajdu. A tak se Hradec radoval až sedm minut před koncem základní hrací doby. To Kristian Zbrožek proměnil nařízený pokutový kop, po kterém to vypadalo už na dělbu bodů. 

Jenomže Hradec ve vyrovnávající euforii jakoby zapomněl bránit! Netrvalo to ani dvě minuty, co jeden z domácích borců hlavičkoval do tyčky hradecké branky, což následně už vylepšil v rozhodující gól střetnutí Petr Pavlík, jenž se prosadil po rohovém kopu. Domácí obránce tak rozradostnil celý brněnský stadion, Východočechům ale nakonec uzmul jinak těžce vybojovaný bodový zisk. "Jsme zklamaní, když nedáme góly, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství. Bod jsme si dnes stoprocentně zasloužili," litoval pro klubový web po utkání Zdenko Frťala, trenér Votroků.

FC Zbrojovka Brno vs. FC Hradec Králové 2:1 (1:0)

Branky: 35. Vaněk, 87. Pavlík – 83. Zbrožek (pen.)

 

Autoři | Foto fchk.cz

Štítky FC Hradec Králové, Zbrojovka Brno, Fortuna národní liga, FC Zbrojovka Brno, 2. česká fotbalová liga, Ondřej Vaněk, Petr Pavlík, Zdenko Frťala

Votroci v Brně v závěru sahali po bodech, rozhodli ale nakonec domácí  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.