Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hradec se potýkal s tvrdou hrou Prostějova, i tak bere tři body

Před reprezentační pauzou byl Hradec Králové úspěšný a porazil Prostějov 3:0. Potvrdil tak svojí pozici favorita tohoto utkání. Prosadili se Vlkanova, Durdević a Zorvan.

Utkání Hradce Králové s Prostějovem začalo vzájemným oťukáváním, ani jeden z týmu se nepouštěl do větších ofenzivních akcí. Prostějov zvolil strategii pevné obrany a rychlých brejků, která mu vydržela až do konce poločasu. Po první desetiminutovce se ale hra trochu otevřela a Votroci se začali dostávat do šancí.

Ve 13. minutě se Hradec dostal k prvnímu rohovému kopu. Po rozehrání na krátko a centru zpoza šestnáctky se míč dostal před prostějovského brankáře Lé Gianga, který balón zasáhl. K jeho smůle ho nasměroval na úplně volného Vlkanovu. Ten se nabízené šance nezalekl a poslal Votroky do vedení.

Následovala další velká šance Votroků. Aktivní Vlkanova poslal balón na Da Silvu, který se skvěle uvolnil prostějovským obráncům. Silva míč nedokázal zpracovat a ten odskočil k jeho spoluhráčovi Vošahlíkovi, který ovšem pálil mimo.

Po první brance Hradec uchopil opratě zápasu a byl aktivnějším, útočnějším, týmem, co měl balón na svých kopačkách. Možná proto se Prostějov uchýlil k tvrdé hře. Ve 25. minutě byl ošetřován Da Silva, poté přišel tvrdý faul na Jukla. Až po sérii několika zákroku vytáhl rozhodčí ve 37. minutě první žlutou kartu a vyslyšel tak požadavky hradeckých fanoušků.

Druhý poločas začal v rychlém tempu. Možná i díky tomu fanoušci čekali na další gól jen do 54. minuty, kdy odražený balón do brány nasměroval Durdević.  Nedlouho poté se svým zákrokem předvedl domácí brankář Ottmar. Po následném rohu nebyl Prostějov daleko ke gólu, ale na brankové čáře svojí hlavou Kvída míč poslal pryč.

Ani ve druhém poločase si hráči Prostějova nedali pokoj a tvrdě doráželi na hráče Hradce Králové, často za hranicí pravidel. Vyvrcholení přišlo se druhou žlutou kartou pro hráče hostí Josefa Pančocháře. Od té chvíle hrál Prostějov v deseti.  

Posledním gólem se blýskl Filip Zorvan. V 82. minutě svojí dalekonosnou tvrdou střelou překonal prostějovského brankáře Lé Gianga a vysloužil si tak mohutný potlesk od fanoušků. 

Hradec před reprezentační pauzou přemohl Prostějov 3:0 a bere tři body.

Autoři

Štítky FC Hradec Králové, 1. SK Prostějov, Filip Zorvan, Da Silva

Hradec se potýkal s tvrdou hrou Prostějova, i tak bere tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.