Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie dostala echo o domluvené bitce mezi fanoušky Dynama a Sparty

V ulicích se odehraje bitka mezi fanoušky hokejových Pardubic a fotbalové Sparty. Takové dostala echo policie a byla ve střehu. Naštěstí se tahle informace ukázala jako nepravdivá.

Tisíce fotbalových a hokejových fanoušků o víkendu zaplnily Hradec Králové. V neděli se hrálo fotbalové utkání mezi Votroky a Spartou a také hokejový zápas mezi Lvy a Pardubicemi. Obě utkání byla vyhodnocena jako riziková a také tak k nim policie přistoupila.

Už od nedělního rána bylo ve městě veselo. Policisté byli přivolání k napadení, které se odehrálo v jednom z hradeckých barů, kde měli podle dosavadních zjištěných informací napadnout fanoušci AC Sparta skupinu tří osob. Incident si vyžádal příjezd zdravotníků a následné ošetření v nemocnici. "Případ prošetřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví," uvedla v tiskovém vyjádření policejní mluvčí Iva Kormošová.

Od rána hlídky monitorovaly ppohyb fanoušků po městě, před oběma zápasy i po nich zajišťovali ve spolupráci se strážníky Městské policie Hradec Králové dopravní situaci ve městě, ale i na příjezdových či odjezdových trasách. S fanoušky byli v kontaktu i policisté z antikonfliktního týmu. V policejním hledáčku byl i pohyb fanoušků, kteří průběžně přijížděli či odjížděli z vlakového nádraží.

"Během fotbalového utkání jsme zjistili informace k možné chystané potyčce mezi fanoušky pardubického Dynama s fanoušky AC Sparta Praha. Přestože se později ukázaly díky monitorování situace tyto informace jako mylné, byli jsme i na tuto variantu v průběhu opatření operativně připraveni," dodala Kormošová.

V průběhu fotbalového zápasu zaznamenaly kamery umístěné na fotbalovém stadionu protiprávní jednání fanoušků v sektoru hostí, kteří zapálili tričko. Tyto fanoušky po skončení zápasu policisté ztotožnili a jejich jednání dořeší místně příslušný správní orgán.

A Sparťanští fanoušci o sobě dávali vědět i při odjezdu. "Zasahovat jsme museli například i na hlavním nádraží proti 21letému muži z řad hostujících fotbalových fanoušků, a to kvůli jeho hrubému jednání a neuposlechnutí výzvy. Proti muži jsme použili donucovací prostředky a zajistili jsme ho. Protože byl pod vlivem alkoholu, musel být umístěn na protialkoholní záchytnou stanici," popsala situaci policejní mluvčí.

Součástí tohoto opatření bylo i hokejové utkání s pardubickým Dynamem, které začalo v 19:20 h. I tomuto utkání předcházel včasný monitoring příjezdu fanoušků a regulování dopravní situace, a to zejména v centru města. "Po ukončení hokejového zápasu jsme použili donucovací prostředky i proti 25letému muži, který vhodil kelímek do sektoru hostí, čímž se dopustil přestupkového jednání," uvedla Iva Kormošová.

Celkově tato neděle na to, jak byla z pohledu policie riziková, proběhla poměrně klidně bez větších incidentů. Ve třech případech policisté použili donucovací prostředky a zajistili dvě osoby. Co je plus, že si fanoušci dali říct a pyrotechniku nechali doma. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky policie, PČR, fanoušci, fotbal, Sparta, incident, bitka, nádraží, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Být přípravě, prevence, to je cesta. Dostatek policistů v ulicích. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma, jinak se z toho marasmu nedostaneme. O důvodech dnešního stavu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Středa, 11. října 2023, 07:15Odpovědět

Policie dostala echo o domluvené bitce mezi fanoušky Dynama a Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.