Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na zítřejší premiéru v nové hradecké aréně je vyprodáno, fanoušci by měli přijet s předstihem

Na zítřejší premiérovou bitvu v nové fotbalové aréně v Hradci Králové je vyprodáno, ke stadionu se budou stahovat tisíce nejen fotbalových fanoušků.

Úvodní výkop zápasu mezi Hradcem Králové a Českými Budějovicemi je v šest večer, brány stadiony se otvírají o hodinu a půl dřív. Předzápasovým programem provede modrátor Ondřej Novotný z Hitrádia Černá Hora. Pro příchod do arény by měl fanoušek využít vstup, který má uvedení na vstupence. Fanoušci Dynama se do arény dostanou z jihovýchodní strany vchodem číslo 6.

Utkání bylo za pár hodin vyprodané, zájem o vstupenky byl enormní, a to je důvod, proč by fanoušci měli přijít ke stadionu s dostatečným předstihem. Ideální je přijet MHD a neřešit, kde zaparkovat. Další vhodnou variantou je kolo, které může majitel uzamknout u stojanů rozmístěných podél staidonu.

Kdo přijede aute, může můžete zaparkovat na východní a severní straně stadionu. Na tato parkoviště přijedete cestou od řeky Orlice. K dispozici je přibližně tři sta míst určených pro automobily. Další variantou je parkoviště u koupaliště Flošna. VIP vjezd je situován na jihozápadní straně arény s příjezdem od malšovického nadjezdu.

Stavba arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021. Buduje ji konsorcium v čele se společností Strabag. Jde o největší stavbu v novodobé historii města. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vymetálek

Štítky fotbal, 1.liga, Hradec Králové, aréna, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zítřejší premiéru v nové hradecké aréně je vyprodáno, fanoušci by měli přijet s předstihem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.