Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na slavnostním otevření fotbalové arény vystoupí Monkey Business. Bude i lasershow

Nový fotbalový stadion v Hradci Králové se veřejnosti otevře v neděli 3. září. Podle vedení města by mělo jít o celodenní akci, která bude lákat nejen fanoušky hradeckého fotbalu. V plánu jsou ukázky několika desítek sportů, kulturní program i velkolepá lasershow.

Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků. 

Během celého dne si budou moct návštěvníci vyzkoušet desítky sportů, v plánu jsou i fotbalové zápasy nebo vystoupení zpěváka a skladatele Xindla X. 

„Myslím si, že mezi největší hvězdy večera budou patřit Monkey Business, kteří by měli mít koncert po fotbalovém utkání. Jejich vystoupení začne pravděpodobně ve 20:00“ uvedla pro Hradeckou Drbnu primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Následovat bude také avizovaná lasershow.  

Přesný časový harmonogram radnice zatím nezveřejnila. Akce prozatím není zveřejněna ani v kulturním kalendáři na webu města.  

Vstupenky na první zápas se začnou prodávat ve středu  

„FC Hradec Králové bude lístky na zápas s Dynamem distribuovat až po částečné kolaudaci arény,“ uvedl na webu FC Hradec Králové mluvčí Petr Šatalík. Do prodeje půjdou ve středu 2. srpna od 9:00. Fanoušci je pořídí on-line nebo v Turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží. 

Standardní vstupenky budou rozděleny do tří kategorií. Nejdražší je kategorie číslo 1. Jejich majitelé budou sedět na tribuně hned naproti hlavní budově. Za tyto vstupenky fanoušci zaplatí 290 korun. Za sedačky za brankami se platí 240 korun a za rohy arény 200 korun. Ceny jsou uvedeny pro předprodej. Na místě budou všechny vstupenky dražší o 40 korun.  

„Vozíčkáři si mohou vyzvednout vstupenku zdarma na pokladně arény před zápasem, jejich doprovod si bude moci zakoupit lístek do příslušného sektoru za standardní cenu v rámci 1. kategorie,“ dodává Šatalík.  

Nad prvním utkáním stále visí otazník  

První utkání na novém stadionu v Hradci Králové je stále ohroženo. Dodavatelé už několikrát oddálili termín dokončení arény a fotbalistům hrozí, že budou muset podzim odehrát v azylu. Město proto přišlo s návrhem, že by stadion převzala postupně. Pouze ty části, které budou mít hotovou kolaudaci.  

 „Pokud dojde k tomu, že v termínu před konáním avizovaného fotbalového zápasu dojde k částečné kolaudaci, město je ochotno převzít tu část stavby, která bude předmětem částečné kolaudace a na kterou bude uzavřena předmětná dohoda," řekl ČTK náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09). 

O finální podobě dohody mezi městem a dodavatelem budou ještě rozhodovat zastupitelé. Jednání je v plánu zítra (v úterý 1. srpna) odpoledne. Samotná kolaudace fotbalové části by na stadionu měla proběhnout o den později, tedy 2. srpna. 

Jeden zápas v Plzni by klub vyšel na 600 tisíc korun  

V případě, že by se ligové utkání 5. srpna nemohlo na stadionu odehrát, znamenalo by to pro klub podle vedení města značné problémy. Hradec by musel podle předpisů FAČR odehrát celou podzimní část ligy na stadionu v jiném městě. Východočeši po návratu do nejvyšší soutěže odehráli poslední dvě sezony v azylu v Mladé Boleslavi. 

Hraní v azylu je pro klub také finančně náročné. Náklady na jeden zápas v Mladé Boleslavi klub odhaduje na zhruba 600 tisíc korun. Ještě v minulé sezoně vyšel jeden takový zápas na 400 tisíc korun. 

Problém by mohl nastat i s prodávanými permanentkami na hradecký stadion či se smlouvami na skyboxy. "Náklady by naskákaly, určitě by se to vymáhalo po viníkovi této situace, což není město," řekl ČTK náměstek Miroslav Hloušek (ODS).  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vymetálek

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Monkey Business, radnice, vstupenka, UEFA, Xindl X, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na slavnostním otevření fotbalové arény vystoupí Monkey Business. Bude i lasershow  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.