Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z devadesáti devíti procent je hradecká aréna hotová, nedodělky mizí před očima

Nová fotbalová aréna za stovky milionů v Hradci Králová už stojí, zbývá, aby prošla všemi kroky kolaudace a 5. srpna by zde Votroci mohli v ligovém zápase přivítat České Budějovice. Slavnostní otevření proběhne 3. září.

Každý den až do večera pracují svaři na dokončení a odstranění závad na nové královéhradecké fotbalové aréně. Stadion už je z devadesáti devíti procent podle nich hotový Minulý týden se testovalo osvětlení. Nyní se bude osazovat dvojice vrat na vjezdech na hrací plochu a dokončí se vstupní turnikety u pokladen.  Arénu také čeká úklid a malování. 

Podle architenkta stadionu Tomáše Vymetálka se řeší teď čtyři úřady. Hasiči, hygiena, stavební úřad a inspektorát bezpečnosti práce. Všechno by se mělo podle něj stihnout tak, aby Votroci 5. srpna vyběhli na domácí trávník k ligovému zápasu. 

"Zhruba od poloviny července na stavbě probíhají jednotlivá kolaudační řízení. Nemáme informace, že by termín 31. července byl ohrožen," řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub). Slavnostní otevření stadionu pro veřejnost je naplánováno na 3. září.

Stavba arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021. Buduje ji konsorcium v čele se společností Strabag. Jde o největší stavbu v novodobé historii města. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vymetálek

Štítky Hradec Králové, aréna, fotbal, otevření, Malšovice, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z devadesáti devíti procent je hradecká aréna hotová, nedodělky mizí před očima  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.