Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Výběr strategického partnera pro FC Hradec Králové chce město zahájit v září

Výběr strategického partnera pro prvoligový fotbalový klub FC Hradec Králové by měl začít v září. Město jako vlastník klubu by do té doby mělo mít vybranou poradenskou společnost, která mu při výběru partnera klubu zajistí právní a ekonomický servis. Město vlastní 100 procent akcií klubu, který v uplynulém ročníku první ligy skončil na osmém místě.

"Zatím probíhají neformální oťukávání," řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) k možným zájemcům. Konkrétní jména neuvedla. Do výběru se podle ní budu moci přihlásit i subjekty, které o klub projevily zájem v minulosti.

Poradenskou firmu by si město chtělo vybrat za pomoci takzvaných předběžných tržních konzultací. Zájem o poradenství pro město podle primátorky zatím projevilo asi pět subjektů. "Pro poradenství chceme míst solidního partnera," uvedla.

Springerová nedávno uvedla, že klíčem k dlouhodobé stabilizaci fungování FC Hradec Králové by měl být nový stadion, který město nyní nákladem 650 milionů korun bez daně dostavuje. S dalším rozvojem klubu by měl pomoci strategický partner. "To, že město klub dosud vlastní ze 100 procent, je nákladné pro samosprávu a zároveň limitující pro další rozvoj klubu," uvedla primátorka.

Loni si minulé vedení radnice v čele s ANO a ODS nechalo u znalecké firmy klub ocenit, aby mohlo vypsat soutěž na prodej klubu a nalezení strategického partnera. To se ale do komunálních voleb nestihlo. Znalci cenu klubu určili ke konci roku 2021, a to na částku 25,2 milionu korun.

Loni měl královéhradecký klub výnosy 91 milionů korun a ztrátu šest milionů. Od města dostal dotace 37 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCHK

Štítky Sport, fotbal, správa, první, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr strategického partnera pro FC Hradec Králové chce město zahájit v září  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.