Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové se začal připravovat na výběr provozovatele nového fotbalového stadionu

Stavba fotbalového stadionu není ani v půlce a radnice už začíná řešit výběrové řízení na provozovatele nové arény. Aby mohlo město vypsat adekvátní výběrové řízení se správnými podmínkami, rozhodlo se vypsat předběžné tržní konzultace. Případní zájemci tak mohou posílat své konkrétní požadavky a přání.

Případné návrhy, nápady a své podmínky mohou zájemci o provozování fotbalového stadionu posílat do 7. srpna. Radnice je následně zpracuje a vzápětí vypíše regulérní výběrové řízení na provozovatele.  

„Předběžné tržní konzultace nejsou u takových zakázek nic neobvyklého. Při výběru zhotovitele multifunkčního fotbalového stadionu se nám osvědčily. Jsem přesvědčen, že se nám podaří od potenciálních uchazečů získat relevantní informace k nastavení podmínek pro efektivní výběr provozovatele,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Z takzvaných tržních konzultací město například zjistí, jak správně nastavit podmínky samotného výběrového řízení. „Očekáváme, že z konzultací vzejdou bližší informace k otázkám délky smluvního vztahu. Zajímat nás bude také možnost připuštění vstupu strategického partnera do FC Hradec Králové,“ popisuje ve zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). Právě fotbalový klub FC Hradec Králové provozoval starý fotbalový stadion. 

Tržní konzultace nebude mít na starosti sama radnice. Vypracoval je administrátor stavby, kterým je společnost LAWYA. Výsledky by měla zpracovat a dodat během září. Radnice věří, že soutěž na provozovatele nové arény by se mohlo podařit vypsat zhruba na podzim.  

Podívejte se na rozestavěný hradecký stadion. V těchto dnech začala oprava starých lízátek

Nový fotbalový stadion by měl sportovcům i veřejnosti začít sloužit přesně za rok. V současnosti už jsou patrné základy a nosné sloupy tribun a dvě patra západní tribuny. Hned vedle staveniště jsou položená čtyři historická lízátka. První z nich...

Sportovní události, koncerty i společenské akce  

Nová fotbalová aréna by měla být hotová na konci června příštího roku. Fotbalové zápasy bude moct na tribunách sledovat až 9 300 fanoušků. Fotbal však nebude jedinou zábavou, která se bude na stadionu konat.  

Například v hlavní západní tribuně bude několik kongresových sálů. Jejich propojením tam půjde uspořádat akce až pro 1 200 lidí. Může jít o konference, plesy nebo například trhy. Ve venkovním prostoru bude možné uspořádat koncert až pro 25 tisíc lidí.  

To všechno bude mít nový provozovatel na starosti. Podle náměstka Bláhy je navíc nutné vybrat někoho, kdo provoz zvládne bez případného doplácení radnice. Samotný odhad na provoz celé fotbalové arény však náměstek na včerejší tiskové konferenci nesdělil. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky stadion, fotbalový, Hradec Králové, stavba, fotbal, Malšovice, provozovatel, provoz, výběrové, řízení, fotbalový stadion, FC Hradec Králové, výběrové řízení, radnice, ODS, Jiří Bláha, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se začal připravovat na výběr provozovatele nového fotbalového stadionu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.