Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradečtí Votroci slaví druhé vítězství. Z Budějovic si odvezli tři body

Fotbalisté Hradce Králové navázali ve včerejším zápasu 7. kola FORTUNA:LIGY proti Dynamu České Budějovice na vítězství z předešlého kola, ve kterém hráli s Plzní. Utkání v Budějovicích ovládli Votroci díky střele Daniela Vašulína. Za výhru 1:0 jim patří tři body.

Oba týmy se spolu utkaly naposledy před dvěma lety. Tedy v době, kdy se na jihu Čech ještě nehrála elitní soutěž. Na začátku včerejšího utkání kopali Votroci několik rohových kopů. Domácí se ale ubránili. Hradečtí zažili v průběhu prvního poločasu hned několik krušných chvil, kdy Jihočeši útočili na branku Votroků. Vilém Fendrich si ale dokázal poradit a udržel čisté konto.

Ke konci první půle se zranil Michal Leibl a musel střídat. I poté měli hradečtí nejblíž ke gólu. Šanci dát branku měl Daniel Vašulín, míč ale po jeho hlavičce jen škrtl o tyč.

Hradec Králové je v tabulce FORTUNA:LIGY s devíti body na osmém místě.

Votroci udeřili jako první v 53.minutě. Adam Vlkanova přihrál od brankové čáry před bránu, kde se míče zhostil Daniel Vašulín a ten ho poslal patičkou do sítě. Hradec se dostal do vedení 1:0.

V dalších minutách se díky tomu Votrokům zvedlo sebevědomí a jihočeského brankáře Vorla ohrozili střelami z dálky ještě Petr Kodeš a Vlkanova. V samém závěru měli dobrou šanci na vyrovnání budějovičtí, kdy se pustil do útoku i gólman Vorel. Votroky ale podržel svým jistým zákrokem jejich brankách Fendrich. Hradečtí odjeli z Budějovic se třemi body.

Ohodnoť článek

Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, utkání, výhra, Hradec Králové, České Budějovice, FORTUNA:LIGA, Madeta Motor České Budějovice, FC Hradec Králové, 1. česká fotbalová liga, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Vilém Fendrich, Daniel Vašulín, Adam Vlkanova, Česko, Michal L

Hradečtí Votroci slaví druhé vítězství. Z Budějovic si odvezli tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.