Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I přes veškerá opatření se Sokolský běh republiky poběží. Závodníci vyběhnou 28. listopadu

Aktuální situace v České republice nepřeje podnikatelům, studentům ani sportovcům. Fanoušci běhání ale mají možnost zapojit se letos do Sokolského běhu republiky. Ve 29 městech se vyběhne už 28. listopadu.

„Aktuálně pracujeme se třemi variantami, jak by závody mohly vypadat. Jedno je jisté, konat se budou. Stále ale platí, že bezpečí a hygienická opatření budou na prvním místě,“ vysvětluje Martin Duka za pořádající Sokol Čertovka. Podle jeho slov je třeba dodržet přísná hygienická pravidla.

První variantou je oficiální závod. K němu organizátoři přistoupí ve chvíli, kdy se vše uklidní a vláda rozvolní aktuálně platná nařízení. V tu chvíli se poběží ve standartní podobě – tedy s hromadným startem.

Nejbližší Sokolský běh republiky se uskuteční v Lomnici nad Popelkou, Chocni, Milovicích a Pňově.

Druhou variantou je takzvaný otevřený start. V případě této volby si budou jednotliví běžci vyzvedávat startovní balíčky v průběhu celého dne. Na trasu tak vyběhnou jednotlivě. Po doběhnutí se jejich čas zapíše do startovní listiny.

Pokud nebude možné uspořádat závody ani v jedné z prvních dvou variant, poběží se závody ve formě individuální výzvy, kdy si startovní balíček běžec vyzvedne na místě závodu (den i čas bude upřesněn dle pokynů lokálních organizátorů) a po samotné trati či kdekoliv si bude moct svůj Sokolský běh republiky odběhnout.

Informace ohledně vyzvednutí startovních balíčků najdou běžci na webových stránkách události a sociálních sítích Sokolského běhu republiky. „Nezapomeňte, že pokud ještě nemáte své startovní číslo, můžete se stále do jednoho ze závodů přihlásit, a to do 25. listopadu,“ dodávají organizátoři. Zájemci si mohou o startovní balíčky napsat do 16. listopadu na webu akce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Raul

Štítky Sokolský, běh, republika, 28. listopad, závod, individuální, oficiální, otevřený, start, možnost, kultura, sport, Česko, Lomnice nad Popelkou, Choceň, Milovice, Pňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes veškerá opatření se Sokolský běh republiky poběží. Závodníci vyběhnout 28. listopadu  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.