Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Strži ve Dvoře Králové mají nové asfaltové hřiště na streetball. Vyrostla tu i tenisová zeď

Vedle hřiště s umělým povrchem u ZŠ Strž byla zahájena v polovině října stavba dalšího hřiště, tentokrát asfaltového. Na něm je i tenisová zeď. Město za vše zaplatilo téměř 800 tisíc s DPH.

Nejprve musely být provedeny zemní práce. Hřiště má rozměry 10,5 x 21 metrů, tenisová zeď je dlouhá deset a půl metru a vysoká tři metry.

„Byl zde nainstalován basketbalový koš na streetball a drobný mobiliář jako odpadkový koš, lavičky a stojan na kola. V tuto chvíli práce na hřišti skončily. Na jaře ale bude třeba hřiště ještě nalajnovat,“ uvedl starosta Jan Jarolím.

Nové hřiště poslouží veřejnosti, sportovním týmům nebo spolkům, ale samozřejmě i žákům z blízké školy.

„Věřím, že hřiště bude hojně využívané jak obyvateli ze Strže, tak sportovci z celého města. Jeho stavba je dalším krokem ke zlepšení podmínek pro královédvorské sportovce, protože takové hřiště v lokalitě sídliště, kde je velká koncentrace lidí, zatím chybělo. A kromě streetballu nebo tenisu ho bude možné využít třeba i pro jízdu na koloběžce, na kolečkových bruslích nebo na skateboardu. Budu velmi rád, když se zde budou uživatelé chovat tak, aby hřiště co nejdéle vydrželo ke spokojenosti všech,“ podotkl radní Dušan Kubica, který projekt inicioval.

Stavební práce, které byly dokončeny v první listopadový týden, vyšly město na 790 tisíc včetně DPH.

Vybudování nového hřiště je v souladu s koncepcí rozvoje sportu ve městě a na projektu se shodla také sportovní komise. „Právě na budování nových hřišť a sportovišť, případně revitalizaci těch stávajících, včetně dopravního hřiště, se chceme zaměřit také v následujících letech,“ dodal starosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky strž, Dvůr Králové nad Labem, streetball, hřiště, tenisová zeď, sport, tenis, Jan Jarolím, Dušan Kubica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Strži ve Dvoře Králové mají nové asfaltové hřiště na streetball. Vyrostla tu i tenisová zeď  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.