Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tým hradeckých hokejistů se vrátil k tréninkům. Na led bude jezdit do Německa

Po absolvování povinné karantény se hráči pustili do společných tréninků, které se odehrávají ve vnějších prostorách ČPP Arény. V pátek vyjedou na západ Čech na víkendové soustředění, odkud budou jezdit trénovat na ledovou plochu do Německa.

Včerejší ráno bylo téměř mrazivé. Místo plánovaných schodů zůstalo mužstvo ve stanu, který vyrostl ve venkovních prostorách ČPP Arény. Čekal tu na ně kruhový trénink. Ten hráči absolvovali i dnes. Zítřejší den bude pro hráče volný.

Na základě vládního rozhodnutí týmy nemohou trénovat v krytých prostorách. Hradečtí hokejisté se přesunou na soustředění na Boží Dar a na led budou zajíždět do 45 kilometrů vzdáleného městečka Schönheide.

V pátek se všichni přesunou na Boží Dar, kde absolvují víkendové soustředění. „Všichni v klubu víme, že hráči potřebují na led. V rámci karantény jsme byli víc než dva týdny bez něj, a to je dlouhá doba. Naší společnou snahou je sehnat takové tréninkové plochy, kde se hráči mohou připravovat na pokračování sezony," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu.

Tým kouče Vladimíra Růžičky vyjede v pátek na led jednou, o víkendu ho čekají dvě jednotky v sobotu a dvě v neděli. Měli jsme předjednanou například Dobříš, kde je nekrytý zimní stadion. Problém je však v tom, že se tam nedá nikde převléknout tak, abychom dodrželi veškerá nařízení. Neumím si představit, že by hráči dojížděli dvě a půl hodiny ve výstroji tam a poté zpocení zase zpátky. Proto jsme se v tuto chvíli rozhodli pro německou variantu,“ dodal Kmoníček.

Německá varianta Vladimíra Růžičku potěšila

Kromě tréninků na ledě, které budou zaměřeny na bruslení a spolupráci, budou hráči trávit i tréninky v posilovně.

„Je to pro nás určitě dobrá zpráva, jsme za to rádi. Chtěli bychom poděkovat vedení klubu, že nám to umožnilo, protože tady se trénovat nedá. A jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení,“ říká hlavní kouč Vladimír Růžička.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, extraliga, trénink, příprava, Německo, Česko, Vladimír Růžička, Aleš Kmoníček, Boží Dar, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým hradeckých hokejistů se vrátil k tréninkům. Na led bude jezdit do Německa  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.