Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec představil nové dresy na nadcházející sezónu. První utkání sehraje s českobudějovickým Motorem

Hradecký Mountfield už se chystá na novou extraligovou sezónu, která bude zahájena už 17. září na ledě Českých Budějovic. Vedení klubu dnes představilo i nové dresy. Do jednoho z nich se oblékl i kapitán týmu Radek Smoleňák.

Hradečtí Lvi sehrají první domácí utkání tři dny poté, co se utkají s Motorem. Pod Bílou věž zamíří Vítkovice. Klub přes léto doplnil a posílil kádr a jeho cílem je útočit na vyšší příčky než v uplynulém nedokončeném ročníku.

Vedení klubu je rádo, že se začátek extraligy neposouvá a zůstává na dohodnutém termínu. „Je lepší začít hned a mít prostor pro zápasy, které se třeba kvůli karanténě budou muset dohrávat. Spousta klubů má domluvené akce už od ledna ve svých arénách. Byl by tedy velký problém hledat místa a prostory pro dohrávání zápasů,“ uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Klub má manuál

Klub má vnitřní manuál, který se netýká jen hráčů A-týmu, ale všech, kteří chodí hrát na zimní stadion hokej. V případě, že by měl někdo z nich příznaky, vše se zkonzultuje s lékařem a ten rozhodne jakým způsobem se bude dál postupovat a zda se bude testovat.

V tuto chvíli jsme v jednání s hlavní hygieničkou a snažíme se, aby nám schválili náš manuál, který jsme si připravili v rámci extraligy, a který se blíží tomu co mají fotbalisté. Jde o to, že bychom se pravidelně testovali a pozitivně označení jedinci by chodili sami do karantény. O to se snažíme a sem to všechno směřujeme. Intenzivně jednáme s ministerstvem zdravotnictví a hygienou a mám pozitivní zprávy, že se to sune správným směrem. Teď sami od sebe hráče testovat nebudeme,“ doplnil Kmoníček.

Podle platných vládních nařízení, po konzultaci a schválení ze strany Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje se počítá s tím že se do ČPP Arény na zápasy A-týmu dostane 3945 osob. Ty budou rozděleny do osmi samostatných sektorů. Klub je zároveň připraven reagovat na případné změny jednotlivých omezení.

Složení A-týmu a trenéři

Hlavním trenérem byl pro nadcházející sezónu jmenován Vladimír Růžička starší. Za své asistenty si vybral Daniela Brandu a Davida Kočího. Trenérský štáb je tedy kompletně nový, naopak realizační tým zůstal beze změn.

Mužstvo opustilo sedm hráčů: Oskars Cibulskis, Michal Dragoun, Oscar Eklund, Tomáš Linhart, Patrik Miškář, Mislav Rosandič, Petr Šidlík. Na odchodu byl i Matěj Chalupa (Chicago Blackhawks), ten ale ještě v úvodu sezóny vypomůže pod Bílou věží.

Za Lvy bude naopak nově bojovat šestice hráčů: Jérémie Blain, Bohumil Jank, Kelly Klíma, Vladimír Růžička ml. , Jakub Sklenář a Jan Veselý, který by měl vypomáhat partnerskému Kolínu.

Kromě Matěje Chalupy získali Lvi na začátek sezóny ještě jednu výraznou tvář. Dres hradeckých hokejistů znovu oblékne obránce Detroit Red Wings a národního týmu Filip Hronek. Kádr Hradce Králové je tímto kompletní.

„Nové posily se začlenily. Každý z těch kluků má svou velkou kvalitu a jsou to přesně takoví hráči, kteří nám chyběli v té loňské sezóně,“ říká k posilám kapitán A-týmu Radek Smoleňák, který zároveň dodává: „Musíme předvádět akční hokej, kde se budeme snažit hodně napadat. Máme pracující tým, který dobře bruslí a myslím si, že jsme dobře natrénovaní. Teď to jen prodat. Jsem tady tři a půl roku a mám pocit, že je to nejvíc vyvážený tým, který tu byl.“

Cíl hradeckých hokejistů

V ročníku 2020/21 chce být klub na vyšších příčkách než v loňské sezóně – pohybovat se v popředí tabulky a probojovat se po roční pauze znovu přímo do čtvrtfinále play off. Letos do něj přímo postupují jen první čtyři týmy. Podle vývoje sezóny by klub rád pomýšlel i na medailové umístění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK,

Štítky nová sezóna, MountfieldHK, koronavir, opatření, dres, Radek Smoleňák, Vladimír Růžička, Aleš Kmoníček, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové), Matěj Chalupa, HC Vítkovice Ridera, Detroit Red Wings, Chicago Blac

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pencák

Pěkně napsané.

Čtvrtek, 10. září 2020, 17:49Odpovědět

Hradec představil nové dresy na nadcházející sezónu. První utkání sehraje s českobudějovickým Motorem  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.