Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Baseballisté a příznivci pálkových sportů budou mít v Trutnově nové zázemí

V areálu na Kryblici v Trutnově vyroste klubovna a šatny pro místní baseballisty za přibližně 5,6 milionu korun. Zázemí pro pálkové sporty se začne stavět tento měsíc. Hotové má být do poloviny letošního prosince.

Trutnovští sportovci se tedy mají na co těšit. Radnice zahájí stavbu základny pro pálkové sporty, takzvaného Redfieldu na Kryblici, ještě na začátku září. „V současné chvíli dokončujeme stavbu nových volejbalových kurtů na České čtvrti, dále atletický stadion u základní školy R. Frimla a teď se ještě pustíme do Redfieldu,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova a dodává, že „naším cílem je, aby co nejvíce sportovních odvětví mělo v Trutnově kvalitní a dostatečné zázemí, ne nadarmo je přeci Trutnov – město sportu.“

V areálu pálkových sportů má vzniknout nová klubovna, šatny, umývárny s WC a sklady. Samotný objekt bude složený z kontejnerů a stavba vyjde na 5,6 milionu korun. Práce skončí nejpozději 15. prosince letošního roku. Nadcházející sezónu už hráči zahájí v novém.

„Zájem o pálkové sporty jako je např. baseball, softball nebo slowpitch v Trutnově každým rokem roste. Tyto sporty mají na Trutnovsku již tradici a věnuje se jim velké množství dětí a mládeže. V příštím roce plánujeme v tomto areálu vybudování studny a závlahového systému. Dále pak rekonstrukci hracích povrchů,“ doplňuje trutnovský místostarosta Tomáš Hendrych.

Ohodnoť článek

Foto Rytíři Trutnov

Štítky Baseball, softball, Trutnov, Kryblice, zázemí, sport, Redfield, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baseballisté a příznivci pálkových sportů budou mít v Trutnově nové zázemí  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.