Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli spodní vodě byla přerušena stavba sportovní haly na Pouchově. Práce naberou skluz a prodraží se

Stavbu sportovní haly v hradecké čtvrti Pouchov provází další komplikace. Město muselo nechat práce po necelém měsíci od zahájení přerušit. Hladina spodní vody byla výš, než předpokládal hydrogeologický průzkum. Oproti provedeným sondám se ukázalo nestabilnějším i podloží.

Stavba tělocvičny vyjde na 46,8 milionů korun bez daně. Město ji chystalo řadu let. Stavbaři začali halu stavět 6. dubna v místě loni stržené dřevěné tělocvičny. Sokolovna pocházela z poloviny minulého století a byla desítky let v nevyhovujícím stavu. „Po zahájení výkopových prací pro halu bylo zjištěno, že spodní voda je výš, než bylo zjištěno hydrogeologickým průzkumem a že podloží je více nestabilní než potvrdily sondy. Z tohoto důvodu došlo k dočasnému přerušení prací,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Město teď pracuje na doprojektování základů o betonové piloty.

Koncem dubna tak stavbaři práce na sportovní hale přerušili. Podle původních plánů měla být hotová v srpnu příštího roku. Kvůli doplnění projektu o betonové piloty se stavba zpozdí přibližně o dva měsíce a bude dražší. „Nyní se pracuje na nacenění víceprací. Práce mohou začít nejdříve po schválení dodatku ke smlouvě o dílo v orgánech města," dodává mluvčí. Dodatek ke smlouvě, by měla rada města projednat 23. června a zastupitelstvo 29. června.

Sportovní hala má být o rozloze dvou volejbalových hřišť, vejde se do ní 45 cvičenců a 60 diváků. Součástí stavby je i parkoviště pro 46 aut. Hlavním uživatelem haly by měl být TJ Sokol Pouchov Hradec Králové, který má přibližně 350 aktivních sportovců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Pouchov, sportovní hala, Hradec Králové, spodní voda, průzkum, sonda, podzemní voda, Česká obec sokolská, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli spodní vodě byla přerušena stavba sportovní haly na Pouchově. Práce naberou skluz a prodraží se  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.