Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová naučná stezka u Janských Lázní přiblíží vřetenovku

Ve snaze odlehčit nejohroženějším místům na hřebenech Krkonoš a přilákat turisty i do nižších poloh horských oblastí, vznikla u Janských Lázní Vřetenovčí Hravá naučná stezka. Vyšla na 400 tisíc korun v rámci projektu na usměrnění návštěvnosti s unijní podporou.

Na stezce, kterou otevřela Správa Krkonošského národního parku, najdete sedm zastávek. Na každé z nich je informační tabule a jednoduchý herní prvek pro děti. „Smyslem tohoto typu naučné stezky je přitáhnout pozornost rodin s dětmi a nalákat je mimo nejvíce ohrožená místa v Krkonoších. Nabízí pohyb, pobavení a poučení v místech, kde není horská příroda extrémně ohrožená návštěvností," uvedl mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný.

A proč Vřetenovčí Hravá naučná stezka? Je zaměřená na drobného plže vřetenovku krkonošskou. Ten se objevuje jen v Krkonoších, nejvíc u Jánské hory. Stezka má na délku téměř kilometr a vede po zeleně značené turistické cestě mezi Janskými Lázněmi a Svobodou nad Úpou. Dostanete se na ni i s kočárkem. Na poslední zastávce je stokrát zvětšená vřetenovka, se kterou se můžou děti i vyfotit. „Ukazujeme návštěvníkům, že Krkonoše nejsou jen tundra na hřebenech, ale mohou strávit příjemné chvíle s rodinou i v nižších částech hor," ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Do letní sezóny, chce Správa KRNAP vybudovat podobné naučné stezky i na vrcholu Černé hory, na Hnědém vrchu a Pláni nad Špindlerovým Mlýnem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: KRNAP

Štítky naučná stezka, Vřetenovka, Krkonoše, KRNAP, Janské Lázně, Správa Krkonošského národního parku, Robin Böhnisch, Krkonošský národní park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová naučná stezka u Janských Lázní přiblíží vřetenovku  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.