Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji nabídnou o víkendu ještě 30 km sjezdovek

I když většina lyžařských areálů v Královéhradeckém kraji ukončila sezonu, lyžaři budou mít o víkendu k dispozici ještě téměř 30 kilometrů upravených sjezdovek. Lyžuje se za ceny vedlejší sezony. Na otevřených sjezdových tratích leží od 30 do 100 centimetrů sněhu.

Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn o víkendu nabídne 11 kilometrů upravených sjezdovek. Když jede naplno, lyžuje se tam na více než 25 kilometrech sjezdových tratí. „Ve Špindlerově Mlýně jsou podmínky na sjezdovkách stále výborné. V provozu je lanovka Hromovka a šestisedačková lanovka ve Svatém Petru. Tato část areálu střediska pojede až do neděle 14. dubna. Na víkend budou v provozu čtyři sjezdovky," sdělil ředitel areálu René Hroneš.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec bude na víkend připraveno asi 16 kilometrů sjezdovek. Když jede naplno, lyžuje se v pěti areálech na více než 40 kilometrech sjezdovek. Do neděle 7. dubna jsou v provozu areály Černá hora a Pec pod Sněžkou. „Poté zde lyžařská sezona končí. V pátek 5. a v sobotu 6. dubna se koná poslední večerní lyžování na sjezdovce Javor v Peci pod Sněžkou," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Pro běžkaře jsou upravené tratě v okolí Černé a Světlé hory a Pece pod Sněžkou.

Sezonu ve SkiResortu ukončí v neděli 7. dubna akce nazvaná Plav, zimo!, která bude pod sjezdovkou Javor v Peci. Účastníci akce budou soutěžit v přejezdu jezírka s vodou na lyžích. „Do soutěže se může přihlásit každý, vstup je zdarma. Dopoledne proběhne registrace a tréninkové jízdy. Na 12:30 je naplánovaná exhibice a ve 13:00 hodin začne hlavní soutěž v přejíždění jezírka," uvedla Plchová.

V Orlických horách v Královéhradeckém kraji se v sobotu bude lyžovat už jen v Říčkách. V areálu se lyžovalo do středy. Po dvoudenní přestávce budou sjezdovky připravené. „Sezonu zakončíme v sobotu 6. dubna, kdy budou od 14:00 Bafuňářské závody. Sněhu je stále dost, zájem lidí už ale opadá. Na sjezdovkách máme 30 až 70 centimetrů sněhu," řekl Petr Kánský ze skicentra v Říčkách. V sobotu od 8:00 do 16:00 budou v provozu všechny sjezdovky a pojede čtyřsedačková lanovka.

V Krkonoších stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Na hřebenech Krkonoš je kolem dvou metrů sněhu. „Sněhové profily vykazují střední stabilitu. Mohou se vyskytnout laviny z mokrého sněhu a laviny základové," uvedla v ranním hlášení krkonošská horská služba.

Lavinovými lokalitami v Krkonoších jsou Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý a Modrý důl. Ročně v horách sjede několik desítek lavin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, sjezdovka, lyžařské středisko, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Krkonoše, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Bílé Labe, Říčka (přítok Litavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji nabídnou o víkendu ještě 30 km sjezdovek  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.