Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na konto trutnovských basketbalistek přiteče z kasy města o milion víc než loni

Trutnovští zastupitelé rozhodli o finanční podpoře ženského basketbalového klubu KARA Trutnov pro nadcházející sezónu 2024/2025. Město přispěje částkou 3 miliony Kč na chod týmu, který hraje nejvyšší ženskou basketbalovou ligu.

Basketbal má v Trutnově dlouhou a zakořeněnou tradici, zejména ženský tým je zde velmi populární. Klub hraje nepřetržitě nejvyšší soutěž od roku 1995 a jeho zápasy pravidelně přitahují velký zájem fanoušků. „Basket je v Trutnově fenomén. A prvoligový ženský celek obzvlášť, vždyť nejvyšší soutěž se zde hraje nepřetržitě od roku 1995 a má obrovskou podporu fanoušků,“ uvedl Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. Zmínil také významnou roli mládežnické základny klubu, která vytváří budoucí generace hráček a je pro mladé talenty obrovskou motivací.

Celkový rozpočet ženského „A“ týmu Lokomotiva Trutnov činí 6,4 milionu Kč. Více než polovinu z této částky se týmu podařilo získat díky podpoře od soukromých partnerů, mezi nimiž je trutnovská společnost KARA Trutnov a Vitesco Technologies Czech Republic, a dále z Královéhradeckého kraje. Městská dotace pokryje zbývající část rozpočtu. „Tým získal většinu prostředků od soukromých subjektů a Královéhradeckého kraje, což dokazuje pevnou pozici basketbalu v našem městě. Podpora ze strany města je tedy logickým krokem,“ komentoval starosta Trutnova Michal Rosa.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem BK Loko Trutnov

Štítky Trutnov, basketbal, rozpočet, město, podpora, liga, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konto trutnovských basketbalistek přiteče z kasy města o milion víc než loni  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.