Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vlajkonoškou dětské olympiády bude za Královéhradecký kraj vrchlabská rodačka Lucie Charvátová

Za dveřmi je 21. ročník Olympiády dětí a mládeže České republiky, který se koná v Jihočeském kraji. O medaile bude bojovat téměř 250 sportovců z Královéhradeckého kraje ve věku 12 až 16 let, a to ve dvaceti sportech.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky se koná od 23. do 27. června v Jihočeském kraji. Vlajkonoškou při slavnostním zahájení v Českých Budějovicích bude rodačka z Vrchlabí Lucie Charvátová, česká reprezentantka v biatlonu. O medaile a co nejlepší umístění v bodovaném pořadí krajů se chystá bojovat 237 krajských sportovců ve věku 12 až 16 let ve 20 sportech.

Vlajkonoškou krajské výpravy je biatlonistka Lucie Charvátová, která má náš region neodmyslitelně spjatý se svými sportovními začátky. Vrchlabská rodačka reprezentovala Královéhradecký kraj na mládežnické olympiádě v roce 2006 a hned při svém prvním startu získala zlatou a bronzovou medaili. Stejný úspěch zopakovala na ODM 2008 a později už reprezentovala Českou republiku na světových soutěžích. Pro naše sportovní talenty je dalším příkladem a motivací, že když vytrvají ve svých dobře nastartovaných sportovních aktivitách, jednou si splní i největší, třeba olympijský sen,“ sdělil hejtman Martin Červíček.

Královéhradecký kraj, který na přípravě a nominaci sportovců spolupracoval s příslušnými krajskými sportovními svazy, bude na letní ODM v Českých Budějovicích reprezentovat 237 sportovců. Chlapci a děvčata ve věku 12 až 16 let budou bojovat o medaile ve 20 sportech, a to v atletice, basketbalu, badmintonu, cyklistice, florbale, fotbale, házené, karate, softbalu, plavání, para plavání, beach volejbale, moderní gymnastice, sportovní střelbě, stolním tenise, triatlonu, kanoistice, volejbale, jachtingu a v orientačním běhu. Reprezentační výpravu doprovodí 52 trenérů a 3 vedoucí výpravy.

Na letní olympiádu jsme v rozpočtu vyčlenili tři miliony korun, ze kterých sportovcům financujeme ubytování, stravování, společné reprezentační oblečení, sportovní dresy, autobusovou dopravu včetně čtyř svozových tras z Jičína, Trutnova, Náchoda a Rychnova nad Kněžnou na místo společného odjezdu. Šest zájezdových autobusů vyjede v neděli 23. června v dopoledních hodinách z Hradce Králové do Českých Budějovic. Věřím, že si všichni sportovci olympiádu užijí, uslyšíme cinkání medailí i pro náš kraj a že Jihočeši budou pokračovat v námi nastaveném trendu úspěšné organizace celé olympiády,“ řekl náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za gesci školství a sportu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Lucie Charvátové

Štítky Lucie, Charvátová, sport, ODM, děti, České Budějovice, Vrchlabí, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlajkonoškou dětské olympiády bude za Královéhradecký kraj vrchlabská rodačka Lucie Charvátová  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.