Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Díky hradecké výzvě Buď fit vyrazili lidé sportovat

Spousta lidí si na začátku nového roku dává předsevzetí, nemálo s nich se týká sportu. Hradec Králové se rozhodl dostat lidi na sportoviště, a tak nabídl v rámci výzvy Buď fit volné vstupy.

Do projektu se zapojilo 16 sportovišť a v průběhu týdenní výzvy bylo využito zájemci celkem 1142 volných vstupenek. První ročník projektu se uskutečnil začátkem ledna a jeho smyslem bylo motivovat dospělou královéhradeckou veřejnost k pravidelnému pohybu. Po registraci mohl využít každý zájemce tří volných vstupů dle svého výběru. „Zájemci si mohli vybrat ze široké škály sportovních aktivit tu, která jim vyhovuje nejvíce. Danou aktivitu mohli provádět v uzavřených skupinách nebo lekcích pod vedením profesionálních trenérů,“ říká náměstek odpovědný za oblast městských organizací a sportu Miroslav Hloušek.

Město podpořilo tento projekt částkou téměř 100 tisíc korun. Zájemci si mohli vybrat ze 16 sportovišť, kde si vyzkoušeli intervalový trénink tabata, zapojit se bylo možné i do kondičních a funkčních tréninků, boxu, alpinningu nebo také pilates či jógy. Uskutečněno bylo 101 organizovaných lekcí, u kterých zájemci využili 991 volných vstupů. V posilovnách bylo vybráno celkem 151 volných vstupenek. Plného počtu tří vstupů využilo téměř 40 procent z přibližně 230 dotázaných, dva vstupy absolvovalo 27 procent, jednoho vstupu se účastnilo 21 procent zájemců, zbylí dotázaní volných vstupů nevyužili.

Ohodnoť článek

Foto Fitstyle

Štítky cvičení, Buď fit, Hradec Králové, sport, ČR

Díky hradecké výzvě Buď fit vyrazili lidé sportovat  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.