Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Partnerská města dětské zimní olympiády v hradeckém kraji si rozdělí 4,3 milionu

Čtyři partnerská města zimní olympiády dětí a mládeže, která se uskutečnila v lednu v Královéhradeckém kraji, si rozdělí 4,3 milionu korun. Jde o nevyčerpané finanční prostředky z pořádání akce. Dotaci pro Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Trutnov a Novou Paku schválili krajští zastupitelé. Dotace půjde na posílení sportovních a volnočasových aktivit ve městech, která se organizačně podílela na pořádání lednové 20. Olympiády dětí a mládeže (ODM) 2023 v Královéhradeckém kraji.

"Sportovní areály v Trutnově, Vrchlabí, Nové Pace a Špindlerově Mlýně významně reprezentovaly Královéhradecký kraj, a proto chceme těmto čtyřem městům poděkovat a podpořit sportování mládeže v těchto lokalitách," řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

V Trutnově krajskou dotaci ve výši jeden milion korun využijí na modernizaci šaten ve východní tribuně zimního stadionu a vybavení sportovního zázemí v tělocvičně. Zařízení využívá mládež HC Trutnov, hokejové mužstvo A i další subjekty. "Dalším krokem využití peněz z krajské dotace bude zajištění energetické úspory v podobě výměny zastaralého osvětlení v zázemí tribun a oken ve staré budově zimního stadionu," uvedla Martina Svatoňová z tiskového oddělení hejtmanství.

Ve Špindlerově Mlýně krajská dotace ve výši 800 tisíc korun pomůže s financováním výměny povrchu víceúčelového hřiště na sídlišti Bedřichov. Vrchlabí dva miliony korun využije na nákup rolby pro úpravu ledové plochy na zimním stadionu, kde se odehrály hokejové zápasy při dětských olympiádách v roce 2006 a 2023. V Nové Pace kraj přispěje půl milionu korun na pořízení repasovaného stroje na úpravu lyžařských tratí a lyžařských běžeckých tratí se stopovačem.

Jubilejní 20. ročník ODM se uskutečnil v zimních střediscích Krkonoš. Lyžaři a snowboardisté využili sjezdovky ve Špindlerově Mlýně, ve Vrchlabí závodili biatlonisté, zimní orientační běžci a běžkaři. Mladí hokejisté soutěžili ve Vrchlabí a Trutnově a krasobruslaři v Nové Pace. Pro mladé sportovce Královéhradeckého kraje byl tento ročník nejúspěšnější. Sportovci získali 31 medailí a v celkovém pořadí krajů obsadili s 252 body poprvé zlatou příčku, a to před Moravskoslezským a Libereckým krajem, uvedli zástupci hejtmanství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Czech team

Štítky ČR, správa, sporty, děti, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partnerská města dětské zimní olympiády v hradeckém kraji si rozdělí 4,3 milionu  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.