Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Otvírají se další a další sjezdovky, lyžaři už mají slušný výběr

Venku slušně mrzne a vlekaři stříkají nový sníh, k tomu připadl i čerstvý prašan a tak se rozšiřují možnosti lyžování. Od zítřka se naplno spustí sezóna v Říčkách, nabídku rozšiřuje i Skiresort Černá Hora Pec.

Areál Černá hora lyžuje denně na sjezdovce Anděl o délce 1400 metrů, dále na Sjezdovce Sport 1 v délce 250 metrů. Nově je otevřena sjezdovka Ford Černohorská 1a1 a 1a2. Lyžuje i Pec pod Sněžkou, v provozu vleky Javor, Javořák, Smrk a LIVE PARK  s novým zastřešením. Od pátku se přidají další sjezdovky a vleky včetně lanovky Zahrádky Express. 

Na Dolní Moravě také skvělé podmínky, navíc na víkend se rozjede i areál U Slona.  Dneska se lyžuje na necelých čtyřech kilometrech sjedzovek, výška sněhu je tady až osmdesát centimetrů. A vlekaři stříkají další sněhovou vrstvu.

Den za dnem jsou lyžařské podmínky lepší i ve Špindlerově mlýně. Od pátku se otevřou nové sjezdovky na Medvědíně a také Horních Mísečkách. Další rozšíření provozu proběhne i v sobotu, kdy se do provozu dostane červená FIS sjezdovka ve Svatém Petru. Od soboty si ve Špindlu lyžaři zajezdí celkem na 13 km sjezdovek na jeden skipas a točit se budou celkem tři sedačkové lanovky a jeden vlek. 

V Říčkách v Orlických horách probíhají žákovské závody. Od čtvrtka bude otevřená červená sjezdovka a vlekaři pracují na tom, aby mohli zpřístupnit i černou trasu. Pojede šestisedačková lanovka.  V pátek by se mělo rozjet Deštné v Orlickýkch horách a od soboty SKI Bukovka.

Ohodnoť článek

Foto Jan Duffek

Štítky lyžování, Krkonoše, Orlické hory, sjezdovky, lyžaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otvírají se další a další sjezdovky, lyžaři už mají slušný výběr  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.