Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlatá medailistka Kateřina Siniaková bude mít zítra autogramiádu ve Futuru

Zlatá medailistka z letošních olympijských her v Tokiu bude mít zítra autogramiádu v OC Futurum v Hradci Králové. Úspěšná tenistka a místní rodačka tu bude zhruba od 16 hodin.

Kvůli náročnému a nejen sportovními povinnostmi nabitému programu, se Kateřina Siniaková dostane do rodného Hradce Králové většinou jen na pár dnů. „Pro naše město je vždy událostí, když někdo, kdo se tu narodí nebo žije, dosáhne něčeho mimořádného. To, co se podařilo Kateřině, je skutečně mimořádné, obzvláště v jejím věku, kdy celou, jistě úspěšnou kariéru, má vlastně před sebou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Český tenis získal díky Kateřině Siniakové první olympijské zlato ze čtyřhry. Siniaková společně s Barborou Krejčíkovou ve finále v Tokiu porazily vítězku dvouhry Belindu Bencicovou a její švýcarskou spoluhráčku Viktoriju Golubicovou 7:5, 6:1.

„Doufám, že se stane pro mladé hradecké sportovce vzorem. Vždy je pro jakékoli město nebo obec velkým impulsem, pokud někdo z místních dosáhne úspěchu na té nejvyšší úrovni. Nejen ve sportu, ale i v umění nebo vědě či výzkumu,“ dodává primátor.

„Do Hradce Králové se vracím vždy moc ráda, i když mi to program během sezóny umožňuje velmi zřídka. Mám tu ale svoji rodinu,“ říká Kateřina Siniaková.

Kateřina Siniaková, která s tenisem začínala v hradeckém klubu TK Tenis-centrum Hradec Králové, je v současnosti hráčkou pražské Sparty. V Hradci Králové navštěvovala atletickou třídu ve sportovní základní škole ve Štefcově ulici a pak studovala na soukromém jazykovém gymnáziu. V letech 2009 a 2010 obdržela cenu Naděje královéhradeckého sportu, v roce 2016 se stala laureátkou Hradecké sportovní ceny v rámci městských výročních cen.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MEF Tennis Events | Zdroj Magistrát města Hradce Králové

Štítky autogramiáda, Kateřina Siniaková, Hradec Králové, medaile, olympiáda, Tokio, olympijské hry, ODS, Alexandr Hrabálek, Barbora Krejčíková, Belinda Bencicová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatá medailistka Kateřina Siniaková bude mít zítra autogramiádu ve Futuru  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.