Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Zloději opět řádili v zahrádkářských koloniích. Zabezpečte svůj majetek, znovu apelují policisté

Policisté na Jičínsku a Trutnovsku řeší dva případy vloupání v opuštěných zahrádkářských koloniích. Jednoho ze zlodějů, který se na místě i prospal, policie zadržela přímo na místě. Majitelé by neměli podceňovat zabezpečení a investovat do kvalitních dveří a ochranných fólií na okna, radí policisté.

Zatím neznámý zloděj v Jičíně navštívil opuštěnou zahrádkářskou kolonii Hádek. Prohledal tu nezabezpečený sklad, pergolu a sklad jedné z chatek, ale nic ho patrně nezaujalo. „S tím se však zřejmě nehodlal spokojit. Následně měl poškodit a prohledat plechový zahradní domek. Zde se jeho předmětem zájmu měly stát dvě travní strunové sekačky. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující sedm tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Aleš Brendl.

Další případ policisté řešili v Trutnově, v Horním Starém Městě. Sedmadvacetiletý muž rozbil okno chatky, vniknul dovnitř a pořádně se prospal. „Při odchodu si nezapomněl vzít s sebou několik lahví nalezeného alkoholu. V té době ještě netušil, že po chvíli bude zadržen policisty z obvodního oddělení v Trutnově. O svém jednání tak mohl nerušeně přemýšlet v policejní cele,“ dodává Brendl.

Vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu oběma zlodějům hrozí až osmileté vězení.

Policisté znovu apelují, aby lidé řádně zabezpečili svůj majetek a předcházeli tak vloupání do domu, bytu nebo chaty.

Policie ČR radí: ​

  • Základem jsou kvalitní dveře s bezpečnostním zámkem, vložkou a štítem, které jsou odolné proti rozlomení, odvrtání, prokopnutí a vysazení.
  • Důkladně zabezpečit také ostatní stavební otvory, jako například sklepní okénka, okénka na toaletách, zadní dveře, apod.
  • Vhodné jsou i ochranné folie na okna.
  • Dbáme na řádné uzamykání dveří celého domu.
  • Při odchodu z domu, byť jen na krátkou dobu, pečlivě uzavřeme všechna okna a uzamkneme dveře.
  • Důležitá je i všímavost sousedů. Proto udržujte dobré vztahy a nebuďte lhostejní ke svému okolí. V případě, že uvidíte ve svém okolí podezřelou osobu, ihned kontaktujte linku 158.
  • V současné době lze svůj majetek ochránit i různými bezpečnostními systémy, např. kamerový systém, alarm atd.       
  • Přijdete-li domů a naleznete pootevřené dveře, do bytu vůbec nevstupujte a okamžitě přivolejte policii. Zabráníte tak zbytečnému zničení případných stop po pachatelích.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zahrádka, chata, kolonie, policie, Jičín, Trutnov, zahrádkářská osada, okno, okres Trutnov, okres Jičín, dům, Policie České republiky, Horní Staré Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději opět řádili v zahrádkářských koloniích. Zabezpečte svůj majetek, znovu apelují policisté  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.