Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté dopadli muže, kteří se vloupali do zlatnictví v Nové Pace. Jde o známe firmy

Policisté na Jičínsku objasnili loupež ve zlatnictví v Nové Pace, ke kterému došlo koncem ledna. Tři lupiči tu odcizili šperky v hodnotě 50 tisíc korun. Všichni tři jsou už v policejní cele. Jejich trestní rejstřík ukázal, že zdaleka nejde o první trestnou činnost.

Policisté zadrželi tři muže ve věku 24, 31 a 34 let, kteří jsou podezřelí z vloupání do zlatnictví v Nové Pace. Trojce mužů měla koncem ledna letošního roku násilím vniknout do prodejny na Masarykově náměstí, odkud ukradli pět sametových plat se šperky v celkové hodnotě přes 50 tisíc korun.

„Konkrétně se jednalo o chirurgický piercing, náramky a stříbrné náušnice, které obratem zpeněžily, a peníze využily pro svou potřebu,“ dodává policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Trojice ale nemá na svědomí pouze loupež ve zlatnictví. „Další společnou „činností“, kterou na sebe poukázali, bylo napadení dvaadvacetiletého mladíka začátkem letošního ledna v Nové Pace, kterého fyzicky napadli, přičemž on jim utekl a vyhledal lékařskou pomoc,“ říká mluvčí.

„A o pár dní později opět na Jičínsku v obci Radim násilím vnikli do klece s propanbutanovými lahvemi, které odcizili a tím způsobili poškozené firmě škodu dosahující téměř 10 tisíc korun,“ pokračuje Pižlová.

Čtyřiadvacetiletý muž se navíc v lednu dopustil sám dalších dvou krádeží, poprvé když nezaplatil pohonné hmoty na čerpací stanici a podruhé když odešel bez zaplacení z prodejny potravin.

A V neposlední řadě v několika případech jeden z trojice, a to čtyřiatřicetiletý muž ,usedl za volant aut Fiat a Peugeot, ačkoliv mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna příštího roku. „Nutno dále zdůraznit, že při otáčení s bílým vozidlem Peugeot narazil do radlice nákladního vozidla, čímž způsobil škodu 25 tisíc korun. Tuto událost však na linku 158 neoznámil,“ dodává Pižlová.   

Dva z mužů se dokonce vrátili z výkonu trestu odnětí svobody, ale nepoučeni. V trestné činnosti pokračovali. Třetí z obviněných byl v podmínce se zkušební dobou do letošního srpna za výrobu a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.

V případě prokázání viny mužům hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zlatnictví, loupež, policie, Nová Paka, objasněný případ, okres Jičín, Peugeot, Fiat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže, kteří se vloupali do zlatnictví v Nové Pace. Jde o známe firmy  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.