Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté na Rychnovsku odhalili pracující cizince bez povolení, zaměstnavateli hrozí pokuta až deset milionů

Cizinecká policie společně s celníky tento týden vyrazila na kontrolu objektu potravinářské výroby na Rychnovsku. Kontrola potvrdila podezření, že pracující Ukrajinci nemají pracovní povolení. Zaměstnavateli teď hrozí pokuta až deset milionů korun.

Kontrola zaměřená na dodržování zákona o zaměstnanosti proběhla tento týden. Policisté měli u potravinářské společnosti z Rychnovska podezření, že je tu nelegálně zaměstnáno 57 cizinců. 41 z nich policisté fyzicky zkontrolovali.

„Opatření bylo zaměřeno na dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky. Ve výrobně jsme zkontrolovali 41 osob, z nichž 40 pocházelo z tzv. třetích zemí. Jednu osobu policisté ve správním řízení vyhostili z území členských států EU, protože pracovala bez patřičného pracovního povolení,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová. Dalším šesti cizincům pak policie udělila pokutu za nepředložení cestovního dokladu.

„Občané z Ukrajiny celníkům neprokázali svůj pracovně právní vztah se zaměstnavatelem nebo nedisponovali platnými povoleními k zaměstnání. Výrobce potravinářských výrobků je najímal prostřednictvím pracovních agentur,“ uvedla Jitka Fajstavrová z Celního úřadu pro Královéhradecký kraj. Zaměstnavateli teď hrozí pokuta až deset milionů korun. Případ bude řešit Oblastní inspektorát práce pro Královéhradecký a Pardubický kraj.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecká Drbna

Štítky Cizinecká policie, celníci, cizinci, povolení, zaměstnání, Rychnovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, Evropská unie, Česko, Královéhradecký kraj, Ukrajina, Inspektorát práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Rychnovsku odhalili pracující cizince bez povolení, zaměstnavateli hrozí pokuta až deset milionů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.