Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Řítil se Heřmanicemi 190tkou, ale policistům stejně neujel

Zběsilou honičku za sebou mají policisté na Trutnovsku. Dvaačtyřicetiletý muž se snažil ujet běžné policejní kontrole. Když mu došlo, že to nejspíš nevyjde, šlápnul na brzdu a dál jel „čtyřicítkou“ i mimo obec.

Vypadalo to na běžnou policejní kontrolu. Policisté ve Dvoře Králové nad Labem vyzvali řidiče Volkswagenu Passat k zastavení. Jenže ten zareagoval naprosto opačně – sešlápnul plyn a snažil se hlídku setřást. Ujížděl přes Choustníkovo Hradiště, Kuks a Heřmanice, přes které se řítil rychlostí 190 km/h. Policisté mu však stále byli v patách. Proto když mu nejspíš došlo, že hlídce neujede, tak najednou zpomalil a jel 40 km/h i mimo obec. V Hořenicích pak zastavil a z auta vystoupil. Policistům se hned přiznal, že má zákaz řízení.

„Dvouletý zákaz řízení, který měl vypršet v lednu 2021, mu mimo jiné udělil Okresní soud v Trutnově za řízení pod vlivem pervitinu. Muž policistům není neznámý, protože v minulosti už se několikrát pokoušel ujet a museli ho pronásledovat. Podrobili ho jak dechové zkoušce, tak testu na návykové látky. Oba výsledky vyšly negativně,“ říká mluvčí policistů Iva Kormošová.

Muži teď za maření úředního rozhodnutí hrozí až tříleté vězení. „Policisté budou navíc zjišťovat, zda neporušil vládní nařízení, když byl mimo bydliště v době zákazu vycházení a navíc, zda použil vozidlo s vědomím majitele,“ dodává Kormošová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Dvůr Králové nad Labem, Heřmanice, rychlost, okres Trutnov, Volkswagen Passat, Choustníkovo Hradiště, Kuks, Hořenice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jinling Rider

Takovyho vyjebance maji zrovna zastřelit.v obci 190kmh

Úterý, 3. listopadu 2020, 18:14Odpovědět

VIDEO: Řítil se Heřmanicemi 190tkou, ale policistům stejně neujel  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.