Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Platební kartou vybrali neoprávněně 110 tisíc korun, teď jim hrozí i vězení

Po půl ročním vyšetřování má vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminálky v Hradci jasno. 78letý muž a jeho 51letá dcera zneužily platební kartu. Případ byl v nedávné době ukončen návrhem na podání obžaloby.

Seniorovi a jeho dceři byla platební karta předána v létě 2017 nemocničním personálem po hospitalizaci tehdy 48letého muže. Jím byl syn obviněného muže a bratr obviněné ženy.

Provedli 10 výběrů a vybrali částku přesahující 110 tisíc korun. Ve dvou případech jim byly výběry za 13 tisíc korun zamítnuty. 

V krátké době v nemocnici zemřel a v dědickém řízení, ve kterém nefigurovali obvinění jako jediní dědici, se přišlo na to, že v době jeho pobytu v nemocnici byla jeho platební karta používána.

„Na otce s dcerou, kteří se k výběrům peněz přiznali, je v současné chvíli již podaná státním zástupcem obžaloba, a pokud je soud uzná vinnými, za trestný čin neoprávněné opatření platebního prostředku a krádež jim hrozí vězení na dobu od jednoho roku do 5 let nebo peněžitý trest,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky platební karta, neoprávněný výběr, Hradec Králové, dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platební kartou vybrali neoprávněně 110 tisíc korun, teď jim hrozí i vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.