Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Vydával se za poslíčka, přitom ale vykrádal seniorům peněženky

Sice se říká, že lež má krátké nohy, tahle lež ale vydržela dvaapadesátiletému muži z Náchodska poměrně dlouho. Od října loňského roku až do současnosti. V domovech důchodců, nebo domech s pečovatelskou službou si hrál na poslíčka, balíkovou službu, nebo někoho kdo hledá zaměstnance. Přitom vykrádal seniorům peněženky. Kriminálka už proti němu zahájila trestní stíhání. Za mříže může jít až na osm let.

Na svědomí má nejméně 7 krádeží na Rychnovsku, Náchodsku a Trutnovsku. Smutné je to, že nepřestal okrádat seniory ani v době nouzového stavu. V převážné většině případů se vydával do domovů důchodců, nebo domů s pečovatelskou službou na kole.

U domovů zazvonil na některý ze zvonků a vydával se za balíkovou službu, poslíčka nebo někoho, kdo hledá zaměstnance. „Uvnitř objektu se vloudil do bytu či pokoje seniora pod záminkou napsání vzkazu pro sousedního obyvatele nebo někoho z personálu. Nechal si od starých lidí přinést papír a psací potřeby, někdy i vodu k pití. Mezitím jim sebral peníze nebo peněženku s jejich finanční hotovostí i doklad,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová. Celkem si podle kriminalistů měl přijít na téměř 17.000 korun.

Muž ale zřejmě nepočítal s tím, že si jeho nenápadného vzhledu někdo všimne. Díky záznamům z bezpečnostních kamer policisté zjistili nejen to, kdy a jak se muž za seniory dopravoval, ale i to jak vypadal pod rouškou. Dokonce je vidět i lup, který právě ukořistil. Jelikož 3 ze 7 zadokumentovaných případů provedl v době nouzového stavu, vyšetřovatel proti němu zahájil trestní stíhání podle vyšší trestní sazby.

Pro zločin krádeže vloupáním (ke vniknutí do objektů užíval lsti), v případech mimo nouzový stav pak za přečiny krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," dodává Prachařová. 

Kvůli hrozbě vysokého trestu soudce přijal návrh státního zástupce na vzetí do vazby. Další vyšetřování muže probíhá vazebně.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, vazba, krádež, domov důchodců, video, nouzový stav, peněženka, okres Náchod, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vydával se za poslíčka, přitom ale vykrádal seniorům peněženky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.