Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupě štěněte přes internet se ženě nevyplatila. Přišla o peníze a psa nemá

Pořídit si štěně přes internet není jen tak. To už ví teď i žena z Náchodska, která důvěřovala prodejci, poslala mu peníze předem, ale psa se už nedočkala. Celkem přišla o více jak 40 korun. Jelikož s ní prodejce komunikoval skrze zahraniční telefonní číslo je možné, že už své peníze stejně jako psa neuvidí. Dohledat pachatele bude pro policisty tvrdý oříšek.

Jedné paní z Náchodska se zachtělo mít doma čtyřnohého psího parťáka. Skrze internetový inzertní portál zabývající se prodejem zvířat, si vyhledala štěně, zamluvila ho a následně i zaplatila. S neznámým prodejcem komunikovala už na začátku května. V současné době nemá ani psa a ani poslané peníze.  

S prodejcem se domlouvala na zahraničním telefonním čísle. Dohodnutou částku mu poslala prostřednictvím mezinárodního platebního portálu. Prodejce ji ale znovu kontaktoval s tím, že je potřeba zaslat další finanční částky, a to za pořízení cestovního pasu, očkovacího průkazu psa a pojištění psa. Celková částka se tak nakonec vysoukala přes 40 tisíc korun.„Protože tento případ není v České republice ojedinělý, varujeme širokou veřejnost a zároveň žádáme, pokud jste se stali obětí, abyste nás kontaktovali na bezplatné telefonní lince 158,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná

Policie zároveň dodává. Pokud nechcete být podvedeni i vy, je dobré využít k nákupu ověřené chovatelské stanice, nebo alespoň komunikovat s ověřeným prodávajícím. „Vyvarujete se tak nepříjemného zjištění, že nebudete mít ani pejska ani peníze,“ doplňuje Konečná.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky štěně, podvod, policie, Náchodsko, zahraničí, peníze, pes, okres Náchod, Lucie Konečná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupě štěněte přes internet se ženě nevyplatila. Přišla o peníze a psa nemá  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.