Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník si přišel na tisíce eur, teď po něm jde hospodářská kriminálka z Náchoda

Koronavirového období chtěl využít policii zatím neznámý pachatel, který se v polovině dubna naboural do emailové komunikace dvou evropských společností. Následně požádal o změnu bankovního účtu a povedlo se mu získat 25 tisíc eur. Jedna ze společností sídlí v Česku. Po pachateli pátrá i hospodářská kriminálka v Náchodě.

V důvěryhodně vypadající zprávě pachatel požadovanou změnu odůvodnil tím, že je firma kvůli koronavirové pandemii nucena na čas změnit číslo účtu. „Následně jim zástupce české firmy na tento nový bankovní účet zaslal několik plateb, v celkové hodnotě přesahující 25 tisíc eur,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová. Teprve po následné kontrole u dodavatele zjistil, že zboží není stále zaplaceno a peníze tedy skončily u nějakého podvodníka. Celková škoda, kterou napáchal, byla vyčíslena na více než 720 tisíc korun. „Po pachateli policisté pátrají a opět připomínají, že veškeré změny, zejména ty, které se týkají bankovních účtů, se vyplatí si vždy ověřit ještě před uskutečněním peněžních transakcí,“dodává Prachařová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky euro, koronavirus, firma, policie, pachatel, email, Náchod, bankovní účet, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník si přišel na tisíce eur, teď po něm jde hospodářská kriminálka z Náchoda  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.