Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž z Hradecka naletěl na internetu fiktivní ženě a poslal ji statisíce. Jeho vyvolená byla mužem

Hradecká kriminálka objasnila případ z loňského července. Tehdy přišel 33letý muž na policejní služebnu s tím, že se na sociálních sítích seznámil se ženou, která nabízela erotickou webku. Sblížili se a žena z něj vylákala pod smyšlenými záminkami na 350 tisíc korun. Sejít s ní, se muži nepodařilo a nakonec mu došla trpělivost. Policie zjistila, že fiktivní žena byla vlastně muž z Plzeňska. Už je obviněn.

Obvinění z trestného činu podvodu, padlo v těchto dnech na 35letého muže z Plzeňska. Obohatil se tím, že jiného člověka uvedl v omyl. Tím člověkem byl 33letý muž z Hradecka. Na začátku všeho byla erotická webka. Muž z Hradecka skrze ní navázal loni v červenci kontakt se ženou, které ze začátku posílal peníze na účet za nahé fotky nebo striptýz.

Pak si ale začali být blíž. Pod příslibem společného soužití a plánování společné budoucnosti, po něm žena na základě smyšlených záminek žádala půjčky. „Jednou potřebovala peníze na pohřeb své matky, na nájem, na zaplacení dluhu, na jídlo a léky pro dítě. Muž s vidinou společného života jí během 7 měsíců zaslal téměř 350 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

K osobnímu setkání mělo dojít několikrát. Ženě do toho ale pokaždé něco “skočilo“. Muži proto došla trpělivost a obrátil se na policisty. "Ti prověřením zjistili, že na sociálním účtu pod ženskou identitou vystupoval muž, kterému patřil i účet v bance, kam byly zaslány všechny peníze. Z následného vyšetřování vyplynulo, že muž, kterému hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let, všechny peníze použil po svoji potřebu,“ dodává Kormošová. Erotické fotky a videa sdílel z obrazovky a ženu na nich vůbec neznal.

Jde o jeden z mála případů, které se podařilo objasnit. Pokud ale někdo pošle peníze na zahraniční účet, tak jako to udělala například žena z Trutnovska u fiktivního vojáka, je zjištění pachatele minimální a navrácení částky opravdu zázrakem.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, fiktivní žena, obvinění, muž, Hradecko, podvod, Královéhradecký kraj, peníze, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Hradecka naletěl na internetu fiktivní ženě a poslal ji statisíce. Jeho vyvolená byla mužem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.