Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Důvěřivá žena z Trutnovska poslala fiktivnímu vojákovi skoro půl milionu

Údajní zahraniční vojáci to zkouší na ženy se stále stejnými příběhy. Aby ne. Zjistili, že tahle metoda funguje. Své o tom ví i čtyřiašedesátiletá žena z Trutnovska. Přes sociální sítě se seznámila s člověkem vydávajícím se za vojáka na misi v Afghánistánu. Ten z ní po několika týdnech vymámil skoro půl milionu.

S fiktivním vojákem, udržovala žena komunikaci několik týdnů. Nejdříve si psali přes sociální síť a pak přešli na komunikaci prostřednictvím mobilní aplikace. Ženě napsal, že přišel k velkému balíku peněz (k téměř 500 tisíc amerických dolarů), které našel ve vybombardované vesnici. Napsal ji, že by peníze rád poslal, aby si je společně po návratu z mise mohli užít. Peníze měly být do České republiky poslány pomocí přepravní společnosti, které žena za různé poplatky zaslala přes 470 tisíc korun.  

Když ale ženě došlo, že zřejmě naletěla podvodníkovi, obrátila se na policii. V této souvislosti opětovně nabádáme k obezřetnosti při komunikaci s neznámými lidmi.  Pachatelé si oběti vybírají podle profilů na internetu a snaží se oslovit muže i ženy pod záminkou seznámení. Využívají internetových služeb, které znemožňují identifikaci pachatele. Společným znakem těchto „Američanů, vojáků, vojenských doktorů, inženýrů“ bývá špatná čeština z důvodu strojového překladu, chtějí se seznámit a přestěhovat do Čech,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Policie proto nabádá k obezřetnosti před zahraničními „nápadníky“. Pokud vás požádají o přátelství prostřednictvím sociálních sítí, raději žádost odmítněte. Když na přátelství i tak přistoupíte, virtuálnímu příteli rozhodně žádné peníze neposílejte.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvodník, voják, zahraničí, peníze, policie, Trutnovsko, okres Trutnov, sociální síť, Afghánistán, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena z Trutnovska poslala fiktivnímu vojákovi skoro půl milionu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.