Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilci zaměstnávali o víkendu strážníky v Hradci. Jeden měl 3 promile, druhý se dal na útěk a spadl do potoka

Víkend byl v Hradci Králové pro městské strážníky hodně náročný. Museli krotit opilce bez roušek, kteří byli vulgární a utíkali před nimi. Jeden nadýchal 3 promile, druhý dokonce spadl do potoka. Umírňovat museli i agresivní ženu, která rozbíjela skleněné výplně u obchodů jen proto, že ji život v Hradci nebaví.

Vše začalo rouškami. První opilec seděl u vlakového nádraží a vykřikoval, že si může dělat, co se mu zlíbí a nikdo mu nebude nic nařizovat. Když ho strážníci vyzvali, aby si roušku nasadil, nereagoval a snažil se z místa odejít. „Poté, co ho hlídka zastavila, byl vulgární, agresivní a pokusil se plivnout strážníkovi do tváře,“ řekla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Byl totiž totálně na mol. Při dechové zkoušce mu strážníci naměřili skoro 3 promile.

Druhému opilci, se nechtělo ven z autobusu. Vyvést ho museli strážníci. V tu chvíli si začal roušku úmyslně sundávat, nešetřil sprostými slovy a pokusil se utéct. Moc daleko ale nedovběhl. Uklouzl a spadl do potoka. Když ho strážníci tahali, opět jim nadával a dokonce se je pokusil i fyzicky napadnout. Skončil proto v poutech . Oba pak střízlivěli na záchytce.  Teď bude jejich jednání řešit správní orgán.

Aby toho strážníci neměli málo, do třetice vyjížděli za ženou, která v MHD neměla nasazenou roušku a byla vulgární jak na cestující, tak i na řidiče. Roušku si odmítala nasadit a přetrhla i pásku, která v těchto dnech, vymezuje prostor u řidiče.  I tahle žena se bude zpovídat u správních orgánů. Když jí bylo řečeno, že jí hrozí ve správním řízení až dvaceti tisícová pokuta, roušku si nasadila.  Jenže o pár hodin později rozbíjela skleněné výplně u obchodů a domů. „Kde prošla, tam po ní zůstával nepořádek v podobě rozkopaných košů a poválených odpadků,“ doplnila Kněžourová. Když po ní chtěli strážníci vysvětlení, řekla jim,že ji to v Hradci nebaví a jde pěšky do Aše. Tam ale bude muset dojít někdy jindy. Škoda, kterou napáchala byla poměrně vysoká a převzala si ji kriminálka. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brněnská Drbna

Štítky policie, strážníci, opilec, 3 promile, agresivní, rouška, Hradec Králové, potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilci zaměstnávali o víkendu strážníky v Hradci. Jeden měl 3 promile, druhý se dal na útěk a spadl do potoka  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.