Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hledaný muž nepřecházel po přechodu. K jeho smůle zrovna ve dnech, kdy měli policisté rozsáhlou preventivní akci

Během tohoto týdne se na Královéhradecku konala dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená hlavně na chodce a cyklisty a jejich viditelnost v silničním provozu. Akce každý den probíhala v brzkých ranních hodinách, kdy ještě byla tma. Policisté tak zkontrolovali a poučili na několik desítek občanů. Lapnout se jim ale podařilo i hledaného muže, jenž přecházel mimo přechod!

Do akce bylo nasazeno více jak 60 policistů, kteří zkontrolovali 240 motorových i nemotorových vozidel, do čehož spadají i cyklisté. U řidičů se zjistili 22 přestupků, z nichž jsou tři cyklisté, kteří nebyli správně osvětleni. Dále zjistili přestupek u jednoho chodce, který přecházel vozovku mimo přechod, ačkoliv byl pár metrů od něho vzdálen a kličkoval mezi auty. Od policistů dostal pokutu ve výši 2 tisíce korun. Když ho ovšem následně v evidencích prověřovali, zjistili, že je na něho vydán příkaz k zatčení!

"Chodci i cyklisté se v používání reflexních doplňků v poslední době zlepšují a více je nosí. S úplně neosvětleným cyklistou se setkáváme málokdy, jen bychom ještě doporučili, aby navíc přidali ještě reflexy. Řidiči určitě uvítají, když chodci budou mít reflexní doplňky i ve městech i obcích, protože i tam se nacházejí málo osvětlená místa," podotýká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky preventivní akce, dopadení hledaného muže, pokuta, cyklista, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledaný muž nepřecházel po přechodu. K jeho smůle zrovna ve dnech, kdy měli policisté rozsáhlou preventivní akci  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.