Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pětadvacetiletý řidič utíkal před policisty. Ti ho chytli a naměřili mu více než dvě promile

Včera večer přijal operační důstojník oznámení o tom, že hlídka rychnovských strážníků pronásleduje osobní auto jehož řidič nereaguje na výzvy k zastavení a během jízdy měl nabourat v Rychnově nad Kněžnou jiné auto. Pronásledovaný řidič ujížděl směrem na Vamberk. Tam ihned vyrazila hlídka policistů z Kostelce nad Orlicí a pokračovala za prchajícím řidičem a hlídkou městských strážníků, a to až do Rybné nad Zdobnicí, kde pronásledované auto v jedné z ulic zastavilo a řidič z něj auta utekl.

Na místě a v okolí po něm pátraly obě hlídky společně s dopravní. V terénu se pohyboval i psovod se služebním psem. Klec spadla krátce před půl jedenáctou v noci, kdy prchajícího stopaře na silnici č. I/11 za Rybnou nad Zdobnicí ve směru na Vamberk na policejní služebnu eskortovala hlídka kosteleckých policistů, která ho vypátrala.

Pětadvacetiletý řidič osobního auta zn. Volkswagen Passat Variant nerespektoval znamení k zastavení dané pomocí výstražného a zvukového rozhlasového zařízení hlídkou městské policie Rychnov nad Kněžnou a ujížděl jí ulicemi města až k místu dopravní nehody.

V levotočivé zatáčce řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace. Na mokré silnici dostal smyk, po kterém vyjel vpravo na parkoviště a  přední částí passatu narazil  do pravé zadní části stojícího osobního auta zn. BMW X3, které poškodil. V tu dobu bezprostředně za ním zastavila pronásledující hlídka rychnovských strážníků s rozsvíceným výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením.

Na něj řidič nereagoval, po nárazu couvl a ujížděl pryč až do obce Rybná nad Zdobnicí, kde na účelové komunikaci zastavil a z místa utekl. Po vypátrání hlídkou obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí na silnici č. I/11 u něj policisté ve 22:27 provedli orientační dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,27 promile alkoholu v dechu, opakovaná dechová zkouška provedená ve 22:33 hodin vykázala hodnotu 2,31 promile alkoholu v dechu.

Hlídka řidiče řádně poučila a vyzvala k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve, kterému se podrobil. Na výzvu mladík nepředložil řidičský průkaz a doklad o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla. Ke zranění osob při dopravní nehodě ani během celé nebezpečné jízdy naštěstí nedošlo.

Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda, kterou řidič dopravní nehodou způsobil, je vyčíslena na 150.000 korun. Muž je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

Autoři

Štítky Policie, promile, řidič, trestný čin, alkohol, automobil, silnice, Rychnov nad Kněžnou, Vamberk, Kostelec nad Orlicí, dopravní nehoda, Volkswagen Passat Variant

Pětadvacetiletý řidič utíkal před policisty. Ti ho chytli a naměřili mu více než dvě promile  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.