Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie zadržela několik migrantů na Rychnovsku. Ukrývali se v kamiónu

Včera před 20 hodinou večer v areálu v průmyslové zóně Lipovka na Rychnovsku zadrželi zaměstnanci firmy tři muže, kteří vyskočili z nákladového prostoru návěsu makedonského kamionu a začali před nimi utíkat.

Přivolaná cizinecká policie na místě zjistila, že se s největší pravděpodobností jedná o státní příslušníky Afghánistánu, jejichž totožnost policie stále ověřuje. Podle dosud zjištěných informací vyjel kamion z Turecka a přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Slovenko přijel do České republiky. Na zmapování pohybu kamionu cizinecká policie aktivně spolupracuje i s kolegy ze zahraničí. Při ohledání návěsu kamionu policisté zjistili, že došlo k poškození jistícího lana.

Ve věci kolegové z Odboru cizinecké policie zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kterého se měl dopustit dosud neznámý pachatel. Zda řidič umožnil převoz osob, či nikoliv, je předmětem dalšího šetření.

Cizinci jsou v současné době zajištěni a jsou s nimi prováděny všechny potřebné úkony, které povedou k následným krokům. Jednak přichází v úvahu jejich možné předání dle readmisní smlouvy do státu, odkud k nám přicestovali, případně jejich převoz do jednoho ze Zařízení pro zajištění cizinců v České republice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie, migranti, kamion, Rychnovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, Cizinecká policie, Lipovka, Česko, Turecko, Afghánistán, Maďarsko, Srbsko, Severní Makedonie

Policie zadržela několik migrantů na Rychnovsku. Ukrývali se v kamiónu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.