Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie zahájila trestní stíhání v případu chlapce v kómatu

Případ, který hýbe celou republikou. Královehradecká policie obvinila v případu chlapce, který skončil v kómatu lékařku, dvě sestry i pardubickou nemocnici.

Údalost se stala v Pardubické nemocnici před dvěma lety. Malý Adam byl tehdy po operací mandlí, jenže po následných komplikacích má trvale poškozený mozek a skončil v bdělém kómatu. 

„Z procesních důvodů se nebudeme k případu zatím vyjadřovat. Bližší informace podáme někdy po příštím týdnu,“ řekla královéhradecká policejní mluvčí Ivana Ježková.

Rodina si stojí zatím, že nemocnice v případu Adama výrazněš pochybyla. Podala na nemocnici několik trestních oznámení. Kromě odškodnění se domáhala také vydání části zdravotnické dokumentace, a to kopie záznamu předoperačního vyšetření. Nemocnice nakonec rodině nabídla 6 milionů, ačkoliv se rodina dožadovala 22 milionů.

Celá situace byla natočená na bezpečnostní kameru. Velké pozdvižení způsobilo především jednání lékařky, která prošla kolem chlapce, který silně krvácel, a nijak na situaci nezareagovala. 

Česká televize uvedla před několika měsíci dokument z cyklu Infiltrace, který na záznamech kamery ukázal tehdejší zmatky při záchraně krvácejícího chlapce na chodbě ambulance ORL. Po odvysílání dokumentu rezignoval náměstek léčebné péče Pardubické nemocnice Roman Michálek, který daný den sloužil jako lékař ORL. Jeho postavení mimo službu doporučil nemocnici hejtman Martin Netolický

Autoři | Foto PomáhameAdámkovi

Štítky Pardubická krajská nemocnice, nemocnice, Česká televize, Martin Netolický, policie

Policie zahájila trestní stíhání v případu chlapce v kómatu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.