Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté chytili známou firmu. Zloděj tentokrát ujížděl na kradené motorce

Cenný úlovek si ve čtvrtek 25. července připsali jičínští policisté. Na kradené motorce jim totiž začal prchat muž, který – jak se později ukázalo – má bohatou trestnou minulost. Jen za poslední rok nakradl věci za více než 300 tisíc korun.

Na stopu zloděje se jičínští dopravní policisté dostali ve čtvrtek 25. července po třinácté hodině v obci Miletín. Policisté si vytipovali  předpokládanou trasu úniku ohlášené krádeže motorky typu BMW GS R1100, která byla ukradena v České Metuji na Náchodsku.

Poté, co hlídka spatřila motorku odpovídající popisu, začala zloděje pronásledovat. Řidič přitom nereagoval na výzvy a pokyny k zastavení a svojí agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval všechny okolo.

Mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany pak zloděj při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a boural. „Zasahující policisté muže na místě zadrželi," uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Celou akci mimo jiné ze vzduchu zajišťoval a monitoroval policejní vrtulník. „Ztotožněním osoby se posléze ukázalo, že se jedná o čtyřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí," dodal Brendl.

Náchodští kriminalisté pak muže obvinili z dalších trestných činů. „Policejní komisař u něho zahájil trestní stíhání pro přečin krádeže, přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci," upřesnil Brendl.

Podle policistů se totiž muž během května letošního roku vloupal celkem do čtyř rodinných domů, jednoho auta a jedné prodejny potravin. „Svým jednáním měl způsobit škodu na odcizených věcech v celkové výši přesahující 311 tisíc korun. Na poškozených věcech měl navíc způsobit škodu v částce přesahující 60 tisíc korun," dodal mluvčí.

Zloděj přitom není v oboru rozhodně žádným nováčkem. Za krádeže byl už v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. V případě prokázání viny tak recidivistovi hrozí až pět let za mřížemi.

Autoři | Foto ilustrační foto, MP Hradec Králové

Štítky krádež, recidivista, jičín, okres Náchod, Miletín, Česká Metuje, BMW GS, Bílé Poličany

Policisté chytili známou firmu. Zloděj tentokrát ujížděl na kradené motorce  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.